Rendang – näin teet kotona maailman parhaimmaksi ruoaksi valitun lihaherkun!
Kokeile kuuluisan indonesialaisen ruoan valmistamista kotona. Ruokalaji vaatii pitkän haudutuksen, mutta lopputulos on sen arvoinen!
Indonesialainen naudanlihasta valmistettava rendang valittiin maailman parhaaksi ruoaksi CNN:n äänestyksessä.
Täydellisen rendang-curryn salaisuus on aromikas maustetahna ja ruokalajin pitkä haudutus. Parhaimmillaan rendang on, kun sen antaa hautua yön yli, esimerkiksi haudutuspadassa.
Tätä Norecipes-sivuston rendangia on syönyt myös itse Anthony Bourdain tv-ohjelmassaan. Sen tarjoili hänelle singaporelainen Russel Wong.
Mausteinen ja aromikas, indonesialainen rendang on valittu maailman parhaaksi ruoaksi CNN-kanavan äänestyksessä. Murea liharuoka tarjoillaan keitetyn tai höyrytetyn riisin kera.
Maustetahna
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
- ¼ tl kurkumaa
- 2,5 cm pala tuoretta inkivääriä karkeasti pilkottuna
- 4 isoa valkosipulinkynttä karkeasti pilkottuna
- 200 g (salotti)sipulia
- 3 rkl chilihiutaleita
Lisäksi
- 2 rkl öljyä
- 1 kg naudanlihaa, esimerkiksi potkaa tai kylkeä kuutioiksi pilkottuna
- 2 vartta sitruunaruohoa
- 4 kaffirlimetin lehteä
- 2,5 cm pala galangalia
- 1 tölkki kookosmaitoa
- 1 rkl palmusokeria TAI fariinisokeria
Valmistusohje
2. Laita pannu kuumenemaan. Lisää öljy. Kun öljy on kuumaa, paista naudanlihapalat pannulla erissä. Anna lihan pinnan ruskistua kunnolla, ennen kuin kääntelet palat. Ota lihat pois pannulta kulhoon odottamaan.
3. Lisää pannulle pilkottu sitruunaruoho, kokonaiset kaffirlimetin lehdet ja pilkottu galangal ja paista hetken, kunnes aromit erottuvat. Lisää lihan joukkoon ja jätä öljy pannulle.
4. Käännä liesi miedolle lämpötilalle ja lisää pannulle maustetahna. Paista koko ajan sekoittaen, kunnes suurin osa kosteudesta on haihtunut (10-15 minuuttia). Älä anna tahnan palaa pannuun. Lisää tarvittaessa vettä ja pienennä lämpötilaa.
5. Lisää pannulle kookosmaito ja palmusokeri/fariinisokeri. Anna sokerin haihtua kastikkeeseen ja lisää sitten joukkoon naudanliha ja sitruunaruoho-kaffirlimetti-galangalseos. Sekoita ja peitä pannu kannella - kuitenkin niin, että kannen ja pannun väliin jää pieni ilmarako, mistä neste pääsee haihtumaan. Anna hautua miedolla lämmöllä 3-4 tuntia ajoittain sekoittaen.
6. Kun liha on mureaa ja suurin osa nesteestä on haihtunut, ota kansi pois ja lisää lämpöä liedelle. Sekoita rendangia koko ajan, että loputkin nesteet haihtuvat. Älä kuitenkaan anna lihan palaa. Muista, että öljy ei haihdu pannulta. Sitä saa ruoassa olla.
7. Rendang on valmista, kun pannulla ei juurikaan enää ole kastiketta jäljellä ja liha on tummanruskeaa. Ideaalitilanteessa rendangin annetaan hautua yön yli, jotta kaikki aromit imeytyvät lihaan. Tarjoile rendang riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa