Ruotsalainen klassikko: Tämä "herkku" vie krapulan mennessään
Ruotsalaisklassikko toast Pelle Janzon saa krapulan kaikkoamaan.
Keittiömestari Kari Aihinen suosittelee pitkäksi venähtäneen illan jälkeiseen aamuun toast Pelle Janzonia. Ruotsalaisen oopperalaulaja Per Janzonin mukaan nimetystä klassikkoleivästä tulee versio myös Aihisen uuden ravintolan, Rosterin valikoimaan.
Pelle Janzon -leivälle kasataan laadukasta carpacciolihaa, mätiä, punasipulia ja kananmunaa. Aihisen versioon kuuluu myös hollandaisekastike. Ruokajuomaksi Aihinen suosittelee kylmää olutta.
Herahtiko vesi kielelle?
4 annosta
4 viipaletta leipää
voita paistamiseen
4 ohutta viipaletta laadukasta häränfilettä (50 g/kpl)
4 rkl muikunmätiä
4 kananmunankeltuaista
1 punasipuli
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
1. Leikkaa leivistä reunat pois, sulata voinokare pannulla ja paahda leivät rapeiksi.
2. Valmista häränfileestä carpaccio
3. Asettele paahdetulle leivälle carpaccio-lihaa, kasaa päälle pyöreä keko muikunmätiä ja jätä keskelle kolo keltuaista varten.
4. Koristele punasipulisilpulla ja ruohosipulilla.
5. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Tekeekö mieli grillilihaa? Katso Akseli Herlevin vinkit hyvän lihan valintaan!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka