Steaksandwich
Tiistaiaamu ja uutisstudion keittiössä isännöi Makuja-keittiön tunnustettu lihamies Akseli Herlevi. Tänään Akseli valmistaa lihaisan leivän naudan kuvepaistista. Kuvepaisti on naudan ruhon hieno ja herkullinen, heti kylkiluiden alapuolella sijaitseva osa, jota Suomessa ei aikaisemmin ole juurikaan leikattu sellaisenaan käytettäväksi, vaan valtaosa kuveosista on aikaisemmin mennyt lähinnä jauhelihaksi.
Ainekset 4:lle
- 400 g rotunaudan kuvepaistia eli flank- tai skirtsteakia
- 3 valkosipulinkynttä
- muutama oksa timjamia
- 1 punasipuli kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
- 0,5 dl sokeria
- 0,25 dl punaviinietikkaa
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl täysmajoneesia
- 2 rkl Dijon-sinappia
- kourallinen rucolaa pestynä
- 2 cm pala tuoretta piparjuurta kuorittuna ja raastettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Sekoita kupissa punasipuliviipaleiden kanssa etikka ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta kuvepaisti suolalla ja pippurilla. Paista liha kuumalla pannulla öljyssä timjamin ja kämmenellä pöytää vasten murskattujen valkosipulinkynsien kanssa muutama minuutti molemmilta puolilta. Anna lihan vetäytyä astiassa folion alla muutama minuutti.
Paahda tai paista leipäviipaleet samalla pannulla kuin liha, jotta saat kaikki maut varmasti talteen. Lisää tarvittaessa tippa öljyä pannulle. Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Leikkaa vetäytynyt liha lihassyiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi. Kokoa annos siten, että laitat leipäviipaleen päälle ensin lusikallinen majoneesia ja marinoitua sipulia, sitten lihaviipaleita ja rucolaa. Raasta päälle hiukan piparjuurta kruunaamaan leipä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"