Näin valmistuu Harri Syrjäsen caesarsalaatti 0:53

Harri Syrjäsen caesarsalaatti

Katso videolta, kuinka helposti valmistuu caesarsalaatti Harri Syrjäsen tapaan.

Kokki Harri Syrjäsen ohjeella valmistat "elämäsi parhaan caesarsalaatin".

Ainekset

  • romaine- tai cosmopolitan-salaattia
  • 1/2 dl parmesanlastuja
  • krutonkeja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 kananmuna
  • 3 sardellifilettä
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • 1/2 sitruunanmehu
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 tl worcesterkastiketta
  • 0,5 dl raastettua parmesaania
  • mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista kastike ensin. Riko muna korkeaan kulhoon. Lisää ripaus suolaa, dijon-sinappi, sitruunanmehu. Lisää öljyt.
  2. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä sekoitin. Älä liikuta sauvasekoitinta ensimmäiseen 10 sekuntiin. Kun öljy on emulgoitunut lähes kokonaan voit nostaa sauvasekoitinta ja sekoittaa kastikkeen hyvin.
  3. Lisää valkosipuli, sardellit ja worcesterkastike ja sekoita sauvalla. Kun kastike on tasaista, voit ohentaa kahvikermalla tai vedellä jos tarpeen.
  4. Siirrä kastike laakeaan kulhoon ja lisää parmesanraaste ja rouhi mustapippuria.
  5. Pese salaatinlehdet ja revi isoiksi paloiksi kulhoon. Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon.
  6. Ripottele lopuksi krutongit ja parmesan lastut salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!