- Valmista kastike ensin. Riko muna korkeaan kulhoon. Lisää ripaus suolaa, dijon-sinappi, sitruunanmehu. Lisää öljyt.
- Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä sekoitin. Älä liikuta sauvasekoitinta ensimmäiseen 10 sekuntiin. Kun öljy on emulgoitunut lähes kokonaan voit nostaa sauvasekoitinta ja sekoittaa kastikkeen hyvin.
- Lisää valkosipuli, sardellit ja worcesterkastike ja sekoita sauvalla. Kun kastike on tasaista, voit ohentaa kahvikermalla tai vedellä jos tarpeen.
- Siirrä kastike laakeaan kulhoon ja lisää parmesanraaste ja rouhi mustapippuria.
- Pese salaatinlehdet ja revi isoiksi paloiksi kulhoon. Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon.
- Ripottele lopuksi krutongit ja parmesan lastut salaatin päälle.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!