Julkaistu
Kokki Harri Syrjäsen ohjeella valmistat "elämäsi parhaan caesarsalaatin".
Ainekset
- romaine- tai cosmopolitan-salaattia
- 1/2 dl parmesanlastuja
- krutonkeja
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1 kananmuna
- 3 sardellifilettä
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- 1/2 sitruunanmehu
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 tl worcesterkastiketta
- 0,5 dl raastettua parmesaania
- mustapippuria ja suolaa
Valmistusohje
- Valmista kastike ensin. Riko muna korkeaan kulhoon. Lisää ripaus suolaa, dijon-sinappi, sitruunanmehu. Lisää öljyt.
- Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä sekoitin. Älä liikuta sauvasekoitinta ensimmäiseen 10 sekuntiin. Kun öljy on emulgoitunut lähes kokonaan voit nostaa sauvasekoitinta ja sekoittaa kastikkeen hyvin.
- Lisää valkosipuli, sardellit ja worcesterkastike ja sekoita sauvalla. Kun kastike on tasaista, voit ohentaa kahvikermalla tai vedellä jos tarpeen.
- Siirrä kastike laakeaan kulhoon ja lisää parmesanraaste ja rouhi mustapippuria.
- Pese salaatinlehdet ja revi isoiksi paloiksi kulhoon. Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon.
- Ripottele lopuksi krutongit ja parmesan lastut salaatin päälle.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"