Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
Julkaistu
Sanna Mansikkamäki vinkkaa tuoreessa keittokirjassaan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä astiassa (Readme, 2024). Tässä kätevässä uuniruoassa broileri ja juurekset paistetaan uunissa yhdessä astiassa.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h
Astia
- 1 (3½ l) kannellinen uunivuoka tai kannellinen kasari
Ainekset
- 2 pkt (à 300 g) keittojuureksia tai
- pakasteesta jotain haluamiasi valmiiksi
- pilkottuja juureksia
- 4 perunaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl valkoviiniä tai vettä
- 4 dl vettä ja 1 kanaliemikuutio tai valmista
- kanalientä (myös kasvisliemi käy)
- 1 sitruuna
- 1 pkt (1,1 kg / 3 kpl) broilerin koipireisiä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl harissamaustetahnaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
- Avaa keittojuurespakkaukset ja asettele juurekset vuokaan. Pilko ne halutessasi pienemmiksi. Kuutioi neljä pestyä perunaa mukaan. Perunoita ei tarvitse kuoria.
- Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Lisää vuokaan valkoviiniä.
- Murusta kanaliemikuutio veteen ja kaada neste vuokaan tai käytä valmista kanalientä.
- Raasta yhden sitruunan kuori kasvisten päälle. Leikkaa sitruuna neljään osaan ja asettele vuokaan.
- Mausta broilerin koipireidet suolalla ja harissalla. Hiero maustetahna hyvin nahan pintaan. Asettele ne vuokaan kasvisten päälle. Purista lihan ja kasvisten päälle juoksevaa hunajaa.
- Laita kansi päälle tai viritä päälle folio ja paista vuokaa 200 asteessa noin 45–50 minuuttia välillä sekoitellen. Poista kansi noin vartin paistamisen jälkeen.
- Voit halutessasi laittaa viimeiseksi viideksi minuutiksi uunin grillivastuksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa