Sarin täydellisessä pestossa on salainen raaka-aine: "Pehmentää makua"
Voittaako itse tehty pesto sokkomakutestissä kaupan purkkiversiot? Viiden jälkeen -ohjelmassa nähdään perjantaina Halpa vs. kallis -kaksikon pestoraati.
Perinteinen italialainen pesto on helppo ja monipuolinen kastike, joka sopii mainiosti esimerkiksi pastan, perunoiden tai vaikkapa kalan makupariksi.
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdytään perjantaina 26.1. vuoden vihannekseksi 2024 valittuun basilikaan ja sen myötä myös hyvän peston saloihin. Ohjelmassa nähdään muun muassa Halpa vs. kallis -ohjelman Fannin ja Petran pestokastikkeiden makutesti.
Sari lisää pestoonsa salaisen raaka-aineen
Makutestissä on mukana myös Viiden jälkeen -ohjelman toimittaja Sari Korpelan tekemä pestokastike. Sarin täydellisen peston salaisuus piilee yllättävässä raaka-aineessa.
– Taitoin peston makua sokerilla. Muuten siitä voi tulla liian pistävää. Sokeri pehmentää kivasti makua, Sari vinkkaa.
Peston valmistaminen itse on toki pieni satsaus myös rahallisesti, sillä kastike sisältää verrattain kalliita raaka-aineita, kuten pinjansiemeniä ja parmesaania.
– Mutta jos esimerkiksi on jäänyt parmesaania jostain yli, niin senhän voi käyttää hyödyksi.
Itse tehdyn peston makua on kuitenkin vaikea päihittää kaupan purkkiversioilla – vai onko sittenkään?
Mikä pesto on paras? Pestokastikkeiden makutesti MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina 26.1. klo 17.40 alkaen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät