Siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta yhdessä asiassa
Siideri pääsee oikeuksiinsa, kun sen nauttii oikeanlaisesta lasista.
Siiderin tarjoilulämpötila
Siidereiden tarjoilulämpötila vaihtelee tuotteittain ja tyyleittäin, mutta nyrkkisääntönä voi pitää jääkaappiviileänä.
– En itsekään normaalitilanteissa hirveästi hifistele, jääkaapista otan ja alan juomaan, Halmetoja kertoo.
Espanjalaiset ja englantilaiset maalaissiiderit voivat olla Halmetojan mukaan hyviä myös hieman lämpimämpinä – vähän samaan tapaan kuin punaviini.
Monelta löytyy lasikaapista jonkinlaisia viini- ja olutlaseja, mutta minkälaisesta kupposesta siideriä kannattaisi nautiskella?
Brinkhall Sparkling Oy:n pääsiiderintekijä Petri Halmetojan mukaan maisteluun sopii loistavasti tulppaaninmuotoinen viinilasi.
– Jos siideriä vertaa johonkin, niin viinin kanssa sillä on hyvin identtinen maisteluprosessi lasia myöden, Halmetoja toteaa.
Yhdessä asiassa siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta.
– Siiderissä vaahdolla ei ole väliä. Lähinnä sitä yritetään välttää, Halmetoja toteaa videolla.
Katso yllä olevalta videolta Halmetojan vinkit siiderin tarjoiluun sekä näyttävä espanjalainen tyyli siiderin kaatoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä