Siideri pääsee oikeuksiinsa, kun sen nauttii oikeanlaisesta lasista.
Siiderin tarjoilulämpötila
Siidereiden tarjoilulämpötila vaihtelee tuotteittain ja tyyleittäin, mutta nyrkkisääntönä voi pitää jääkaappiviileänä.
– En itsekään normaalitilanteissa hirveästi hifistele, jääkaapista otan ja alan juomaan, Halmetoja kertoo.
Espanjalaiset ja englantilaiset maalaissiiderit voivat olla Halmetojan mukaan hyviä myös hieman lämpimämpinä – vähän samaan tapaan kuin punaviini.
Monelta löytyy lasikaapista jonkinlaisia viini- ja olutlaseja, mutta minkälaisesta kupposesta siideriä kannattaisi nautiskella?
Brinkhall Sparkling Oy:n pääsiiderintekijä Petri Halmetojan mukaan maisteluun sopii loistavasti tulppaaninmuotoinen viinilasi.
– Jos siideriä vertaa johonkin, niin viinin kanssa sillä on hyvin identtinen maisteluprosessi lasia myöden, Halmetoja toteaa.
Yhdessä asiassa siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta.
– Siiderissä vaahdolla ei ole väliä. Lähinnä sitä yritetään välttää, Halmetoja toteaa videolla.
Katso yllä olevalta videolta Halmetojan vinkit siiderin tarjoiluun sekä näyttävä espanjalainen tyyli siiderin kaatoon.