Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta yhdessä asiassa

1:29img
KATSO VIDEO: Näin kaadat siiderin oikeaoppisesti lasiin.
Julkaistu 16.09.2023 14:03

Emmi Niiniaho

Siideri pääsee oikeuksiinsa, kun sen nauttii oikeanlaisesta lasista.

Siiderin tarjoilulämpötila

Siidereiden tarjoilulämpötila vaihtelee tuotteittain ja tyyleittäin, mutta nyrkkisääntönä voi pitää jääkaappiviileänä.

– En itsekään normaalitilanteissa hirveästi hifistele, jääkaapista otan ja alan juomaan, Halmetoja kertoo.

Espanjalaiset ja englantilaiset maalaissiiderit voivat olla Halmetojan mukaan hyviä myös hieman lämpimämpinä – vähän samaan tapaan kuin punaviini.

Monelta löytyy lasikaapista jonkinlaisia viini- ja olutlaseja, mutta minkälaisesta kupposesta siideriä kannattaisi nautiskella?

Brinkhall Sparkling Oy:n pääsiiderintekijä Petri Halmetojan mukaan maisteluun sopii loistavasti tulppaaninmuotoinen viinilasi.

– Jos siideriä vertaa johonkin, niin viinin kanssa sillä on hyvin identtinen maisteluprosessi lasia myöden, Halmetoja toteaa.

Yhdessä asiassa siiderin tarjoilu eroaa merkittävästi oluen tarjoilusta.

– Siiderissä vaahdolla ei ole väliä. Lähinnä sitä yritetään välttää, Halmetoja toteaa videolla.

Katso yllä olevalta videolta Halmetojan vinkit siiderin tarjoiluun sekä näyttävä espanjalainen tyyli siiderin kaatoon.

Lue myös: Massatuotetun ja aidon siiderin todellinen ero – "Kuluttajillakin on oikeus tietää"

Lue myös: Makulonkerot MTV:n testissä: "Tässä oli keksitty karpalolonkero uusiksi"

Katso Makuja-sivuston parhaimmat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Juomat