Bella Tablen smetanasilli
Smetanasilli on herkku, joka ilahduttaa vuoden ympäri. Bella Tablen Kian perheen klassikkoreseptiä tehdään juhannuksen lisäksi jouluna ja vappuna.
- Annosmäärä: 1 kulhollinen
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 250–300 g smetanaa
- 1 ruukku ruohosipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 kpl (360 g) matjessillifileitä
- reilusti mustapippuria
Valmistusohje
Hienonna ruohosipuli ja valkosipuli pieneksi kulhoon. Leikkaa matjessillifileet veitsellä tai saksilla pitkittäin neljään osaan ja sitten pieniksi kuutioiksi.
Lisää kulhoon ja sekoita joukkoon smetana ja rouhi runsaasti mustapippuria. Anna maistua pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Syö potun kanssa tai lusikoi saaristolaisleivälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla tai ruohosipulinkukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"