Bella Tablen smetanasilli

BellaTable_smetanasilli
Bella Tablen Kia ja Petra valmistivat smetanasilliä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Bella Table

Smetanasilli on herkku, joka ilahduttaa vuoden ympäri. Bella Tablen Kian perheen klassikkoreseptiä tehdään juhannuksen lisäksi jouluna ja vappuna.

Ainekset

  • 250–300 g smetanaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 kpl (360 g) matjessillifileitä
  • reilusti mustapippuria

Valmistusohje

  1. Hienonna ruohosipuli ja valkosipuli pieneksi kulhoon. Leikkaa matjessillifileet veitsellä tai saksilla pitkittäin neljään osaan ja sitten pieniksi kuutioiksi. 

  2.  Lisää kulhoon ja sekoita joukkoon smetana ja rouhi runsaasti mustapippuria. Anna maistua pari tuntia tai seuraavaan päivään. 

  3. Syö potun kanssa tai lusikoi saaristolaisleivälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla tai ruohosipulinkukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.