Edellispäivän perunoista ja purkin pohjalle jääneestä silliliemestä valmistuu hetkessä maukas ateria. Edullista kesäruokaa parhaimmillaan!
Sillipurkin pohjalle jäänyttä lientä ei kannata heittää pois, sillä liemen avulla loihdit rentoja, mutta erittäin maistuvia mökkiruokia.
Kokeile seuraavia helppoja ja herkullisia ateriavinkkejä.
Perunoiden ja sillin uusi muoto
Kesäinen perunasalaatti syntyy hetkessä keitetyistä varhaisperunoista ja maistuvasta silliliemestä.
Pilko keitetyt perunat kulhoon pieniksi paloiksi. Lisää perunoiden joukkoon silliliemi ja mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Sekoita ja tarjoile esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.
Liemi uppomunan makuparina
Kokeile käyttää sillilientä myös uppomunan valmistuksessa. Liemen avulla saat uutta makua tähän tuttuun munaruokaan.
Lisää kattilaan kolme desiä vettä, desi etikkaa ja siivilöity silliliemi. Kiehauta vesi. Sekoita veteen pyörre ja riko kananmuna joukkoon. Sillinmakuinen uppomuna sopii erinomaisesti maalaisleivän päältä tarjoiltavaksi.
Silliliemi maustaa kesäkasvikset
Herkullinen lisuke tai kevyt kasvisruoka syntyy maukkaista kesävihanneksista ja silliliemestä.
Paloittele kesäkasvikset, kuten sipuli, porkkana ja peruna ohuiksi viipaleiksi. Paista kasvikset pannulla pienessä määrässä öljyä kunnes ne ovat kuullottuneet. Lisää joukkoon silliliemi ja hauduta kasvikset lähes kypsiksi.
Lähde: Sillikoulu.fi