Tiesitkö, että tietty sokerilaatu tuo erityisen miellyttävän maun useampiin suolaisiin ruokiin, kun sitä lisää valmistusvaiheessa aavistuksen ruokaan?
Ravintola Demon ja Ravintola Groteskin perustaja Teemu Aura vinkkasi Makuja.fi:lle, että muscovado-sokeri on erinomainen lisä muun muassa jauhelihakastikkeeseen.
TIESITKÖ? Muscovado-sokeri on kosteaa, hienokiteistä ruokosokeria, jota ei ole puhdistettu samaan tapaan kuin esimerkiksi ruokokidesokeria. Muscovadon tumma väri ja lakritsainen maku tulee ruokosokerin melassista. Mitä tummempaa ruokosokeri on, sitä vähemmän sitä on puhdistettu – ja sitä enemmän siinä on jäljellä melassia sekä kivennäis- ja hivenaineita
Lähde: Dansukker
– Tumma muscovado sopii suolaisiin ruokiin paremmin, ku se ei ole niin makeaa kuin taloussokeri, Aura vinkkaa.
LUE MYÖS: Täydellisen jauhelihakastikkeen salainen raaka-aine – lisää tätä "ihan ripaus vain"!
Huippukokki kertoo itse käyttävänsä usein ruoanlaitossa nimenomaan muscovado-sokeria.
– Se on ihan erilaista kuin taloussokeri. Samaan tapaan kuin vaalea siirappi eroaa tummasta siirapista, niin muscovadosokerissa on paljon enemmän makua – ja sen maku on hyvin erilainen, Aura kertoo.
Huolimatta siitä, että Aura suosittelee kokeilemaan muscovado-sokeria ruoanlaitossa, muistuttaa hän, että taloussokeri on jokaisen kotikeittiön kuivakaapin A ja O.
– Taloussokeri on kaikkein monipuolisin käyttää, koska sitä voi käyttää sellaisenaan tai karamellisoituna, Aura toteaa.