Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sorrutko yleiseen juustohöylävirheeseen?

Juustohöylä
Isolapainen juustohöylä on tarkoitettu kovemmille juustoille, kuten emmentalille ja goudalle. Shutterstock/Fiskars
Julkaistu 15.09.2024 08:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Juustohöylän mallilla on väliä juustoa höylätessä.

Tuoreimmassa Halpa vs. kallis -jaksossa maisteltiin kauppojen kevyempiä kermajuustoja. Sokkomakutestissä oli mukana Valio Oltermanni-, Pirkka-, Arla Loputon- sekä Rainbow-juustot. 

Puheenaiheeksi jaksossa nousi myös juustohöylän käyttö. Tiesitkö, että tietynmalliset juustohöylät ovat tarkoitettu tietyille juustoille?

Lue myös: Crème Bonjour ei ole enää tuorejuustoa – maku muuttui täysin: "Pilalla"

Jos juustohöylässä on iso lapa, se ei sovi pehmeille juustoille

keittiövälineet

Juustohöylän mallilla on väliä. Kuvassa vasemmalla puolella juustohöylä, jossa on iso lapa, oikealla puolella pehmeille juustoille tarkoitettu puolilapainen malli.

Moni käyttää kotonaan perinteistä juustohöylää, jossa on iso lapa. Tällainen höylä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen valinta esimerkiksi arkikäytössä yleisille kermajuustoille. Fiskarsin mukaan juustohöylä on sen sijaan täydellinen emmental- ja goudajuuston kaltaisten kovien juustojen höyläämiseen

Pehmeämmille juustoille, kuten kermajuustolle, edamille ja cheddarille, tarkoitetussa juustohöylässä tätä isoa lapaa ei ole. Lyhyt terä estää juuston tarttumisen kiinni höylään. Lisäksi tässä juustohöylässä on usein terävät reunat, joiden avulla saa noukittua juustosiivun ilman käsiä.

Lue myös: Sari keksi, miten voi säästää huomattavasti juusto-ostoksilla

Katso myös video: Makutestissä kevyemmät kermajuustot

7:11img

Halpa vs. kallis testasi juustot. 

Tuoreimmat aiheesta

Halpa vs. kallis