Sorrutko yleiseen juustohöylävirheeseen?

Juustohöylä
Isolapainen juustohöylä on tarkoitettu kovemmille juustoille, kuten emmentalille ja goudalle. Shutterstock/Fiskars

Juustohöylän mallilla on väliä juustoa höylätessä.

Tuoreimmassa Halpa vs. kallis -jaksossa maisteltiin kauppojen kevyempiä kermajuustoja. Sokkomakutestissä oli mukana Valio Oltermanni-, Pirkka-, Arla Loputon- sekä Rainbow-juustot. 

Puheenaiheeksi jaksossa nousi myös juustohöylän käyttö. Tiesitkö, että tietynmalliset juustohöylät ovat tarkoitettu tietyille juustoille?

Jos juustohöylässä on iso lapa, se ei sovi pehmeille juustoille

Moni käyttää kotonaan perinteistä juustohöylää, jossa on iso lapa. Tällainen höylä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen valinta esimerkiksi arkikäytössä yleisille kermajuustoille. Fiskarsin mukaan juustohöylä on sen sijaan täydellinen emmental- ja goudajuuston kaltaisten kovien juustojen höyläämiseen

Pehmeämmille juustoille, kuten kermajuustolle, edamille ja cheddarille, tarkoitetussa juustohöylässä tätä isoa lapaa ei ole. Lyhyt terä estää juuston tarttumisen kiinni höylään. Lisäksi tässä juustohöylässä on usein terävät reunat, joiden avulla saa noukittua juustosiivun ilman käsiä.

Katso myös video: Makutestissä kevyemmät kermajuustot

Makutestissä kevyemmät kermajuustot 7:11
Halpa vs. kallis testasi juustot. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!