Persoonallisen makuinen korianteri jakaa mielipiteitä. Korianterin tuoksu on voimakas ja maku hieman makea, joidenkin mielestä saippuamainen.
Korianteri on etenkin aasialaisen keittiön perusmauste, joka muistuttaa persiljaa. Korianterista voidaan hyödyntää sekä sen pienet hedelmät että vihreät lehdet ja varret. Lehtiä käytetään hyväksi paljon myös meksikolaisessa keittiössä.
Jos kaipaat uusia ideoita korianterin hyödyntämiseen, poimi alta vinkit!
Dippikastikkeet
Korianteri sopii erilaisiin kylmiin kastikkeisiin, kuten tomaattipohjaiseen salsaan ja avokadosta tehtyyn guacamoleen.
Kokeile: Guacamole
Salaatit
Tuore korianteri tuo piristävää vaihtelua lounassalaattiin. Pilko korianteria salaatin joukkoon ja lisää proteiiniksi esimerkiksi katkarapuja tai lohta. Voit silputa korianteria myös itse tehtyyn öljypohjaiseen salaatinkastikkeeseen.
Smoothiet
Oletko koskaan laittanut korianteria smoothieen? Kokeile ja ylläty. Yrtti sopii erityisen hyvin yhteen esimerkiksi limen ja babypinaatinlehtien kanssa vihersmoothieta maustamaan.
Riisi
Tuore korianteri maustaa keitetyn riisin ja tuo ruokaan myös kaunista väriä. Silppua korianteri pieneksi ja sekoita keitetyn riisin joukkoon.
Kala
Kala on hyvä kumppani raikkaalle korianterille. Voit esimerkiksi maustaa grillatun kalan tuoreella korianterisilpulla ja sitruunalla tai limellä. Kokeile myös inkivääriä.
Kokeile: Yrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa ja belugalinssejä
Munakas
Munakas on nopea ja kätevä jääkaapintyhjennysruoka, johon sopivat makua antamaan niin lihat, kasvikset kuin sienetkin. Mukavaa ekstramakua munakas saa tuoreesta korianterista.
Grillivartaat
Korianteri on mainio mauste myös kesäisiin grilliruokiin. Korianteri sopii hyvin esimerkiksi broilerivartaiden marinadiin.