Mitä jälkiruokaa joulupöytään? Kotitalousasiantuntija vinkkaa kaksi helppoa joulujälkkäriä.
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkinsä joulupöydän helppoihin jälkiruokiin.
Todella helpolla pääsee, jos tekee joulupöytään esimerkiksi klassisen jäädykkeen.
– Tämä on hirveän helppoa: tulee yhdessä vatkauskulhossa ja sen voi tehdä vaikka jo tänään pakastimeen. Jouluaattona sitten noin puolisen tuntia ennen tarjoilua kumoaa tarjolle.
Lue myös: Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna aikaa ja jopa rahaa
Heinaron mukaan jäädykkeen voi koristella esimerkiksi pipareilla, vispikermalla ja kuivatuilla luumuilla.
Toinen näyttävä vaihtoehto joulupöydän jälkiruoaksi on jouluhalko. Heinaron versiossa klassinen ranskalainen jouluhalko muuntuu suomalaiseksi versioksi puolukkaisella ja kinuskisella täytteellä. Jouluhalon koristelu hoituu simppelillä tavalla haarukan avulla.