- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne joukkoon varovasti haarukkavatkaimella sekoittaen.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle marjasose.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos pohjalle.
Ripottele jäisiä puolukoita päälle ja ohuena nauhana kinuskikastiketta. Jätä 5 cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä pienet palat pois rullan siistimiseksi, lisäksi toisesta päästä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksia" ja asettele ne rullan sivulle.
Päällystä rahka-kermavaahdolla ja tee koristeraapalla tai haarukalla päälle ”raitoja” puun rungon elävöittämiseksi.
Resepti: Anu Heinaro