Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

jouluhalko husu
Testaa suomalainen versio klassisesta jouluhalosta. Helppoa, herkullista ja näyttävää!MTV
Julkaistu 19.12.2023 09:16

MTV LIFESTYLE

Jouluhalko on ranskalainen leivonnaisklassikko. Tässä kotitalouden lehtori Anu Heinaron versiossa jouluhalosta on tehty suomalainen versio. Puolukan ja kinuskin liittoa ei voi vastustaa!

  • Kokonaisvalmistusaika: 55 min
  • Aktiivinen aika: 45 min

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin

  • 1 prk (125g) puolukkaa sisältävää marjasosetta (lastenruokapurkki)
  • 1 ½ dl kinuskikastiketta (valmista tai itse tehtyä)
  • 300g puolukkaa jäisenä
  • Rahka-kermavaahtoa

Rahka-kermavaahto (tästä riittää väliin ja päälle)

  • 4 dl vispikermaa vaahdotettuna
  • 1 prk rahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria

Koristeluun

  • Rahka-kermavaahtoa, voit myös ripotella päälle puolukoita tai halutessasi esim. suklaarouhetta

Valmistusohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne joukkoon varovasti haarukkavatkaimella sekoittaen.
  2. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.

  3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle marjasose.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos pohjalle.

  5. Ripottele jäisiä puolukoita päälle ja ohuena nauhana kinuskikastiketta. Jätä 5 cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä pienet palat pois rullan siistimiseksi, lisäksi toisesta päästä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksia" ja asettele ne rullan sivulle.

  6. Päällystä rahka-kermavaahdolla ja tee koristeraapalla tai haarukalla päälle ”raitoja” puun rungon elävöittämiseksi.

jouluhalko husu 2

Koristele jouluhalko halutessasi kinuskilla ja puolukoilla. 

Resepti: Anu Heinaro

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi