Superhelppo tapa hyödyntää joulukinkun jämät: Tuttu mausteseos yllättää!
Vieläkö jääkaapistasi löytyy joulukinkun rippeitä? Kokkaa niistä viikonlopun kunniaksi herkulliset kinkkutacot.
Kerroimme aiemmin, miten joulukinkun jämistä voi valmistaa herkullista karamellipossua. Nyt hypätään aasialaisista mauista sulavasti tex-mexiin: joulukinkku sopii nimittäin mainiosti myös tortillojen ja tacojen täytteeksi.
Tacomausteseosta kinkulle
Joulukinkkutacojen resepti on yksinkertainen: kinkkuviipaleet pilkotaan ja paistetaan pannulla öljyssä tacomausteseoksella höystettynä. Sen jälkeen voit täyttää tacot haluamillasi täytteillä.
Videolla HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali täyttää joulukinkkutacot tomaatti-maissisalsalla ja avokadokastikkeella.
Täytteissä voi käyttää luovuutta ja hyödyntää jääkaapin sisältöä monipuolisesti.
Avokadokastike kinkkutacojen täytteeksi:
2 kpl kypsää avokadoa
1 prk creme fraichea
1 valkosipulinkynsi
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria
Aja sauvasekoittimella sileäksi avokado, valkosipuli ja limen mehu. Sekoita joukkoon lusikalla creme fraiche, suola ja mustapippuri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka