Vieläkö jääkaapistasi löytyy joulukinkun rippeitä? Kokkaa niistä viikonlopun kunniaksi herkulliset kinkkutacot.
Kerroimme aiemmin, miten joulukinkun jämistä voi valmistaa herkullista karamellipossua. Nyt hypätään aasialaisista mauista sulavasti tex-mexiin: joulukinkku sopii nimittäin mainiosti myös tortillojen ja tacojen täytteeksi.
Tacomausteseosta kinkulle
Joulukinkkutacojen resepti on yksinkertainen: kinkkuviipaleet pilkotaan ja paistetaan pannulla öljyssä tacomausteseoksella höystettynä. Sen jälkeen voit täyttää tacot haluamillasi täytteillä.
Videolla HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali täyttää joulukinkkutacot tomaatti-maissisalsalla ja avokadokastikkeella.
Täytteissä voi käyttää luovuutta ja hyödyntää jääkaapin sisältöä monipuolisesti.
Avokadokastike kinkkutacojen täytteeksi:
2 kpl kypsää avokadoa
1 prk creme fraichea
1 valkosipulinkynsi
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria
Aja sauvasekoittimella sileäksi avokado, valkosipuli ja limen mehu. Sekoita joukkoon lusikalla creme fraiche, suola ja mustapippuri.