Hampurilaisia siellä, hampurilaisia täällä – burgeripaikat ovat nykyään hurjan suosittuja, mutta mikä pilaa makuelämyksen? Makuja.fi otti selvää.
Hampurilaiset ovat äärimmäisen suosittua herkkua, jota saa tänä päivänä sekä pikaruokaloista että hienommistakin ravintoloista. Suositun Burger Me! -blogin isä Nick Andrews kertoi Makuja.fi-sivustolle Fastfood&Cafe-messuilla Messukeskuksessa, mikä on hampurilaisen valmistamisessa tärkeintä – ja mikä pahimmillaan pilaa burgerin.
Pihvi on hampurilaisen sydän
Adrews pitää pihviä kaikkein tärkeimpänä osana hampurilaista. Pihviä laadukkaan sämpylän väliin ei asiantuntijan mukaan kannata todellakaan ostaa valmiina, vaan sen valitsemiseen on syytä panostaa.
– Minulle on tärkeää, että liha, jonka valitsen hampurilaiseen, on mahdollisimman korkealaatuista, Andrews kertoo.
Bloggari itse ostaa lihat hampurilaispihviä varten lihakauppiaalta ja pyytää sekoittamaan pihvilihaan eri ruhonosia kuten lapaa ja rintaa. Paras hampurilaispihvi syntyy lihakauppiaan jauhamasta jauhelihasta.
Sen sijaan, että bloggari ostaisi samalla kertaa myös muut täytteet hampurilaisia varten, maistaa hän lihaa ennen täytteiden valitsemista.
– Paistan pienen palan lihaa ja mietin, että mitkä täytteet sopisivat sen seuraksi. Haluan tietää, mikä on lihan makuprofiili, Andrews kertoo.
Pihvin voi pilata paistamalla
Satoja hampurilaisia vuosittain syövän bloggarin mukaan yleisin tapa pilata hampurilainen liittyy niin ikään pihviin. Kun hampurilaisen väliin tarkoitettua pihviä paistetaan liikaa, voi pahimmillaan koko hampurilainen mennä pilalle.
–Jos paistat pihviä liikaa, siitä katoaa maku ja sen rakenne muuttuu huonompaan suuntaan. Pihvin voi syödä medium miinuksena ja myös hampurilaisen voi syödä medium miinuksena, jos pihvi on hyvää laatua, Andrews toteaa.
– Toiseksi ei kannata laittaa hampurilaiseen liikaa kastiketta. Kannattaa antaa lihan ja sämpylän puhua puolestaan, Andrews vinkkaa.