Suomalaiset ovat innostuneet grillaamaan kesällä myös erilaisia kasviksia, selviää K-ryhmän kyselytutkimuksista.
Perinteisten grillimakkaroiden sekä muiden lihaisien grilliherkkujen lisäksi suomalaiset grillaavat mielellään myös kasviksia.
Lue myös: Nämä säilykkeet ovat nyt hittejä
Grillattu maissi on ehdoton suosikki
K-ryhmän tekemän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten grillikasvissuosikki on maissi. Maissin nimeää suosikikseen jopa 61 prosenttia vastaajista.
Maissin grillaaminen: Grillissä maissintähkä paahdetaan miedolla lämmöllä ilman suojalehtiä sellaisenaan tai folioon kääräistynä. Grillausaika on noin 15–20 minuuttia. Maissintähkiä kannattaa käännellä usein ja pintaan sivellä öljyä tai voisulaa. Lähde: Satokausikalenteri
Maissin suosio näkyy myös selkeästi sen myynneissä. K-ryhmän data paljastaa, että maissia myytiin viime vuoden touko-elokuussa keskimäärin jopa 16-kertaa enemmän kuin syys-joulukuussa. Eniten maissia myytiin viime vuonna kesäkuussa, ja pelkästään kesäkuun myynti oli tavanomaiseen syyskuukauteen verrattuna jopa yli 30-kertainen.
Lue myös: Syötkö tomaattia, kurkkua ja salaattia? Hanna Partanen varoittaa terveysmokasta
Entistä monipuolisemmin kasviksia
Maissin lisäksi suomalaiset grillaavat mielellään perunoita, sieniä, paprikaa ja sipulia.
– Perinteisten grillikasvisten kuten maissin, herkkusienten, kesäkurpitsan ja munakoison lisäksi grilleissä näkyy tänä kesänä entistä useammin myös esimerkiksi erilaisia kaaleja ja salaatteja, tomaatteja sekä paprikoita, kertoo Keskon osto- ja myyntipäällikkö Liisa Eronen.
Jotkut kasvikset jakavat selkeästi myös ikäluokkia: esimerkiksi grillattua kesäkurpitsaa arvostetaan korostuneesti yli 55-vuotiaiden joukossa, mutta ei niinkään nuorempien. Parsa ja peruna ovat sen sijaan nuorten suosikkeja.