Kaalit ovat syksyn terveysherkkua, mutta tiesitkö, miten lehtikaalin terveysvaikutuksista saa mahdollisimman paljon irti?
Fox News -sivusto kertoo niksistä, jonka avulla keho pystyy hyödyntämään lehtikaalin lukuisat, terveelliset ainesosat entistä paremmin. Sivuston mukaan lehtikaalia ei nimittäin koskaan kannattaisi syödä sellaisenaan, mikäli terveysherkusta haluaa saada mahdollisimman paljon hyötyjä irti.
Lehtikaalilla on lukuisia terveysvaikutuksia
Lehtikaali on tunnettua terveysherkkua, jossa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja, eikä lainkaan rasvaa. Se sisältää myös enemmän rautaa kuin naudanliha. Lehtikaali on myös oivallinen K-vitamiinin lähde, ja K-vitamiini on välttämätöntä luiden terveydelle. K-vitamiinin lisäksi lehtikaalissa on paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa. Tutussa kaalissa on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä sekä tulehdusta estäviä ominaisuuksia. Lehtikaalissa on myös sydämen terveydelle hyviä ominaisuuksia ja se voi auttaa myös madaltamaan kolesterolia.
Lehtikaali kannattaa syödä rasvan kanssa
Vaikka lehtikaalissa on jo itsessään paljon terveellisiä vitamiineja ja mineraaleja, saa niistä enemmän irti, kun lehtikaalia syö hyvien rasvojen kanssa. Lehtikaalin syöminen yhdessä esimerkiksi oliiviöljyn, avokadon tai mantelivoin kanssa helpottaa nimittään rasvaliukoisten karotenoidien imeytymistä kehoon. Jatkossa esimerkiksi lehtikaalisipsien pinnalle kannattaa siis rohkeasti pirskotella oliiviöljyä.
Lähteet: Fox News, Body And Soul