Talvinen lohturuoka vähentää turvotusta ja auttaa laihtumaan – tästä syystä sinunkin kannattaisi kokeilla "soppailua"
Keitot ovat loistavaa lohturuokaa kylmään ja pimeään vuodenaikaan, mutta tätä lohturuokaa syömällä voi poikkeuksellisesti jopa laihtua.
Keitto on täyttävää ja silti suhteellisen vähän energiaa sisältävää ruokaa. Jos on syönyt pitkään tuhteja ruokia tai viikonloppu on lipsunut ylensyönniksi, keitto on terveellinen ja herkullinen tapa tasapainottaa raskasta oloa.
– Se antaa ruoansulatusjärjestelmällesi mahdollisuuden käynnistyä uudelleen ja poistaa turvotusta, laillistettu ravitsemusterapeutti Robin Foroutan sanoo CNN:n mukaan.
Silavat sulavat sopalla
Säännöllinen keittojen syöminen voi auttaa myös karistamaan kiloja. Useiden tutkimusten mukaan keiton syöminen ennen ateriaa tuo kylläisyyden tunnetta, minkä vuoksi ihminen syö vähemmän kaloreita koko aterialla.
Muutaman vuoden ajan laihduttajat ovatkin hehkuttaneet sosiaalisessa mediassa ”soppailua” eli keittojen lisäämistä ruokavalioon.
Veteen sitoutunut ruoka hidastaa mahalaukun tyhjentymistä, minkä vuoksi se pysyy täytenä pidempään. Lisäksi keiton vesi lisää aterian painoa ja määrää ilman ylimääräisiä kaloreita, mikä auttaa tyydyttämään nälän. Toisin kuin esimerkiksi mehuihin perustuva dieetti, ”soppailu” ei aiheuta verensokerin heilahteluja, sillä keitot eivät tyypillisesti sisällä paljoa sokeria.
Kuuntele kehosi viestejä
Keittoon kannattaa lisätä kuitupitoisia kasviksia, puhdasta proteiinia ja pehmeitä rasvoja. Keittoa voi syödä päivän jokaisella aterialla muutaman päivän ajan tai korvata keitolla viikon ajan esimerkiksi illallisen.
Jotta ”soppailu” ei ala tökkimään, kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia keittoreseptejä. Ihmisen pitää myös kuunnella omaa kehoaan ja sen tarpeita. Mikäli keitoista ei tule kylläiseksi, kannattaa niiden kylkeen lisätä esimerkiksi runsaskuituista leipää.
Keittoreseptit hukassa? Kokeile superhelppoa ja halpaa sosekeittoa. Roskaruoan himoon sopii puolestaan juustohampurilaisen makuinen keitto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"