Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka
11.12.2015 Vuohenjuustopiiras on tyylikäs tarjottava kaikkina vuodenaikoina. Mukavasti mausteinen piiras sopii mainiosti illanistujaistarjottavaksi.
8 annosta
- 100 g voita tai margariinia
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä
Täyte
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 5-10 vihreää oliivia
- 100 g Prosciutto kinkkua
- 150 g vuohenjuustoa
- mustapippuria myllystä
- paahdettu paprika ruokakermaa tai muuta maustettua ruokakermaa
- 2 munaa
Valmistusohje
Nypi voi tai margariini, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Esipaista 200 –asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele esipaistetun pohjan päälle.
Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja vihreät oliivit.
Paloittele kinkku ja vuohenjuusto.
Levitä ainekset piirasvuokaan. Sekoita kerma ja munat keskenään.
Kaada seos muiden ainesten päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on kypsä.
Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"