Parsa-vuohenjuustopiiras
Kevään herkku, parsa taipuu moneen. Leivo ihastuttava parsa-vuohenjuustopiiras ja nauti raikkaan salaatin kanssa. Parsapiiraan reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
Pohja
- 100 g voita
- 1/2 tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä tai kermaa
Täyte
- vettä
- suolaa
- 1 nippu vihreää tankoparsaa
- 100 g vuohenjuustoa
- 3 aurinkokuivattua tomaattia
- mustapippuria myllystä
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 2 munaa
- 100 g juustoraastetta
- ripaus timjamia
Valmistusohje
Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
Kuori parsat nupuista alaspäin kevyesti ja leikkaa muutama sentti tyvestä puumaista vartta.
Kiehauta parsat, mutta jätä pureskeltavan napakoiksi.
Laita parsat piiraspohjan päälle ja viipaloi väleihin vuohenjuustoa.
Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele joukkoon.
Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
Sekoita ruokakerma, munat, juustoraaste ja timjami keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa