Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos
Tämä herkullisen pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii erinomaisesti loppuvuoden jälkiruoaksi ja vaikka joulupöytään. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Voit valmistaa jälkiruoan jo vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
- 130/70 g punaisia kirsikoita sokeriliemessä
- 6-7 pientä päärynää
- 125 g hasselpähkinärouhetta
- 100 g saksanpähkinöitä
- 1 dl sokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 2 tl kanelia
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- vaniljatankoa rouhittuna tai ripaus vaniljasokeria
Valmistusohje
- Valuta kirsikat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Laita päärynät ja kirsikat reunalliseen uunivuokaan.
- Sekoita hasselpähkinärouhe, murennetut saksanpähkinät, sokeri, voi, kaneli ja valkosuklaa keskenään ja rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeria.
- Levitä seos päärynöiden ja kirsikoiden päälle.
- Kypsennä paistosta 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
- Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"