Glögipäärynät
Mustaherukkamehu ja glögimausteet antavat päärynöille hienoa makua. Tarjoile päärynät kylminä kevyesti vatkatun, lähes valuvan kerman kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 isoa päärynää
- 2 dl mustaherukkamehutiivistettä
- 6 dl vettä
- 2 kanelitankoa
- 2 tl jauhettua mausteneilikkaa
- 2 maustemittaa kardemummansiemeniä
- 1 pala pomeranssinkuorta
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, jätä kannat paikoilleen.
2. Kuumenna mehu, vesi ja mausteet kiehuvaksi, keitä 5 minuuttia.
3. Lisää kuoritut päärynät kattilaan ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi kannen alla. Kääntele niitä liemessä.
4. Nosta päärynät kattilasta, keitä lientä kokoon ja kaada päärynöiden päälle. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku