Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Glögipäärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mustaherukkamehu ja glögimausteet antavat päärynöille hienoa makua. Tarjoile päärynät kylminä kevyesti vatkatun, lähes valuvan kerman kera.

Kuudelle

  • 6 isoa päärynää
  • 2 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 6 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tl jauhettua mausteneilikkaa
  • 2 maustemittaa kardemummansiemeniä
  • 1 pala pomeranssinkuorta
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, jätä kannat paikoilleen.

2. Kuumenna mehu, vesi ja mausteet kiehuvaksi, keitä 5 minuuttia.

3. Lisää kuoritut päärynät kattilaan ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi kannen alla. Kääntele niitä liemessä.

4. Nosta päärynät kattilasta, keitä lientä kokoon ja kaada päärynöiden päälle. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät