Glögipäärynät

Mustaherukkamehu ja glögimausteet antavat päärynöille hienoa makua. Tarjoile päärynät kylminä kevyesti vatkatun, lähes valuvan kerman kera.

Kuudelle

  • 6 isoa päärynää
  • 2 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 6 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tl jauhettua mausteneilikkaa
  • 2 maustemittaa kardemummansiemeniä
  • 1 pala pomeranssinkuorta
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, jätä kannat paikoilleen.

2. Kuumenna mehu, vesi ja mausteet kiehuvaksi, keitä 5 minuuttia.

3. Lisää kuoritut päärynät kattilaan ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi kannen alla. Kääntele niitä liemessä.

4. Nosta päärynät kattilasta, keitä lientä kokoon ja kaada päärynöiden päälle. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!