Mango-passionmousse – Katin helppo jälkiruoka sopii vaikka pääsiäispöytään

mango-passionmousse_1_200315_D8S7642-Edit
Fliksi / Jami Jaakonen

Kevään jälkiruoissa maistuvat hedelmät ja väri tuo pöytään iloa ja toivoa. Kesä on kohta täällä. Pääsiäispöytäänkin sopiva jälkiruoka valmistuu muutamassa minuutissa helpoista raaka-aineista. Voit jättää reseptistä myös liivatelehdet pois, ne antavat jälkiruokaan vain hieman kiinteyttä.

Ainekset

  • (3 liivatelehteä + vettä)
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 5 dl mangososetta
  • 2 passionhedelmän siemenet
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½-3/4 dl sokeria
  • (1/2 dl kiehuvaa vettä)

Valmistusohje

Mango-passionmousse valmistuu näin:

  1. Mikäli haluat käyttää liivatteita, laita kaksi liivatelehteä likoamaan väljään kylmään veteen.
  2. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto, mangosose, passionhedelmän siemenet, vaniljasokeri ja sokeri. Tarkista maku.
  3. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Jaa annoskulhoihin tai isoon tarjoilukulhoon ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  4. Ilman liivatetta voit tarjota moussen heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.