Ruokabloggaaja Jani Kinnunen kokeili vastikään valmistaa hyvin erikoisen lisukkeen pihville – ja lopputulos oli bloggaajan mukaan hyvin onnistunut!
Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan pihville hyvin erikoista lisuketta: purjotuhkavoita. Hiiltyneestä ja hienonnetusta purjosta valmistuu helposti voi, jolle moni lisuke kalpenee ruokapöydässä – ainakin värin puolesta.
Tältä näyttää purjotuhkavoin pääraaka-aine, purjotuhka.Jani Kinnunen / Sivumaku
Purjotuhkavoi
1 purjo
2 luomusitruunan mehu ja kuori
200 g huoneenlämpöistä voita
Halkaise purjo pitkittäin. Erottele sen lehdet ja asettele ne vieretysten uuninkestävään vuokaan tai kuumaan grilliin. Paista mustaksi 250 asteessa grillivastuksen alla tai grillissä. Purjon tulee hiiltyä täysin, joten käsittele sitä varoen grillissä. Ota purjo pois uunista tai grillistä. Hienonna se jauheeksi. Mausta voi purjotuhkalla sekä sitruunan kuorella ja mehulla. Maista välillä. Mikäli purjotuhkaa jää yli, ota se talteen. Sitä voi käyttää myöhemmin ruoanlaitossa.
Lähde: Sivumaku-blogi