Pekoniwokki raparperikastikkeella on herkku, joka ei ole aivan siitä tavallisimmasta päästä – mutta aivan varmasti kaiken sen valmistamiseen käytettävän vaivan arvoinen!
Raparperit alkavat olla Suomessa kypsiä käytettäväksi. Perinteisen raparperipiirakan lisäksi tuttua herkkua voi hyödyntää myös suolaisen ruoan muodossa. Allt om Mat -sivuston reseptillä raparperi keitetään herkulliseksi makeaa ja suolaista yhdisteleväksi kastikkeeksi, joka sopii parhaiten suolaisen wokin seuraksi.
Raparperikastike
400g silputtua raparperia
0,5 dl raakasokeria
2 rkl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä silputtuna
3 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl kokonaisia korianterin siemeniä
1 tl kanelia
mustapippuria
0,5 dl vettä
Wokki
öljyä
200 g pekonia
300 g nuudeleita
1 punainen chili
1 keltainen paprika
1 pieni purjo
50 g rucolaa
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kattilassa. Kiehauta seos ja anna hautua, kunnes se paksuuntuu.
Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannulla. Kypsennä nuudelit paketin ohjeiden mukaisesti. Pilko pekoni ja paista se rapeaksi. Lisää joukkoon nuudelit, chili ja purjo ja paista seosta hetki.
Sekoita kastike wokkiin, asettele annokset lautasille ja koristele rucolalla.
Lähde: Allt om Mat