Tee makkaroille aina näin ennen paistamista – maku paranee entisestään: "Kuulostaa oudolta, mutta toimii"

makkara pannu
Kokin erikoinen kikka saattaa muuttaa tapasi valmistaa makkaroita. Shutterstock

Kokin vinkki nostaa makkaroiden valmistuksen aivan uuteen ulottovuuteen. 

Videolla kokki Mika Roiti näyttää mallia, kuinka makkarat kannattaa oikein paistaa. 

Brittikokki Jim Thomlinsonin mukaan herkulliset ja suussa sulavat makkarat syntyvät paistamalla. Tämä taatusti totta, mutta ennen pannuun lisäämistä kokki suosittelee pyörittelemään makkarat majoneesissa – mieluiten Hellmann's merkkisessä sellaisessa. 

Majoneesi viimeistelee makuelämyksen

Thomlinsonin mukaan majoneesikikka perustuu siihen, että majoneesi korostaa makkaroiden omaa makua. 

– Tämä lukitsee maun ja viimeistelee makkarat ainutlaatuisen kermaisella maulla ja rakenteella. Kuulostaa oudolta, mutta toimii ja maistuu herkulliselta, Thomlinson kertoo The Sun -sivustolle.

Jos haluat kaikki maut talteen, kokin mukaan makkarat kannattaa jättää viiltelemättä ja lisätä pannuun ilman teräviä veitsen pistoja.

Ennen tarjoilua Thomlinson kannustaa vielä valelemaan makkarat pannuun irronneella nesteellä. Näin helposti astetta herkullisempi makkaraelämys on valmis nautittavaksi! 

Lähde: TheSun 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.