Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tee makkaroille aina näin ennen paistamista – maku paranee entisestään: "Kuulostaa oudolta, mutta toimii"

makkara pannu
Kokin erikoinen kikka saattaa muuttaa tapasi valmistaa makkaroita.Shutterstock
Julkaistu 09.12.2018 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kokin vinkki nostaa makkaroiden valmistuksen aivan uuteen ulottovuuteen. 

Videolla kokki Mika Roiti näyttää mallia, kuinka makkarat kannattaa oikein paistaa. 

Brittikokki Jim Thomlinsonin mukaan herkulliset ja suussa sulavat makkarat syntyvät paistamalla. Tämä taatusti totta, mutta ennen pannuun lisäämistä kokki suosittelee pyörittelemään makkarat majoneesissa – mieluiten Hellmann's merkkisessä sellaisessa. 

Majoneesi viimeistelee makuelämyksen

Thomlinsonin mukaan majoneesikikka perustuu siihen, että majoneesi korostaa makkaroiden omaa makua. 

– Tämä lukitsee maun ja viimeistelee makkarat ainutlaatuisen kermaisella maulla ja rakenteella. Kuulostaa oudolta, mutta toimii ja maistuu herkulliselta, Thomlinson kertoo The Sun -sivustolle.

LUE MYÖS: Yhdysvaltalaisen luksushotellin asiakkaille tarjoiltiin Sinistä Lenkkiä – "makkarat katosivat nopeasti vieraiden suihin"

Jos haluat kaikki maut talteen, kokin mukaan makkarat kannattaa jättää viiltelemättä ja lisätä pannuun ilman teräviä veitsen pistoja.

Ennen tarjoilua Thomlinson kannustaa vielä valelemaan makkarat pannuun irronneella nesteellä. Näin helposti astetta herkullisempi makkaraelämys on valmis nautittavaksi! 

Lähde: TheSun 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto