Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tee valkosipulipatonkia itse – täydellinen lopputulos!

valkosipulipatonki
Shutterstock
Julkaistu 08.04.2015 20:02

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Sen sijaan, että ostaisit kaupasta pakastevalkosipulipatongin, valmista täyte patonkiin itse. Lue näppärä vinkki!

Onko valkosipulipatonki herkkuasi? Tällä helpolla ohjeella loihdit tuoksuvan täytteen leipään itse.

Tee näin: Hienonna muutama valkosipulinkynsi. Kun valkosipuli on hienonnettu, ota kourallinen persiljanlehtiä ja pilko se valkosipulin joukkoon. Halutessasi voit silputa mukaan myös sitruunankuorta. Lisää vielä suolaa.

Kuvakaappaus/Popsugar, patonki

Herkullinen täyte muuttuu uunissa entistä maukkaammaksi!

Leikkaa patonkiin tai muuhun leipään vinoja halkeamia, mutta älä leikkaa ihan pohjaan asti. Täytä jokaiseen halkeamaan 1/2–1 teelusikallista valkosipuli-persiljaseosta. Lisää vielä jokaiseen halkeamaan noin teelusikallinen voita tai oliiviöljyä.

Kääri leipä folioon, laita se pellille ja 175-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes voi sulaa. Avaa folio varovasti ja anna leivän paahtua kuumalla foliolla vielä toiset 10 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea ja rapea.

Tarjoile patonki höyryävän kuumana!

Lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunKuivahtaneesta leivästä lähes vastustamatonta herkkua – tämä purtava katoaa nopeasti parempiin suihin!Uunituoretta leipää, joka valmistuu kuin itsestään – nappaa talteen superherkullisen focaccian resepti!Nyt on helppoa! Vaivaton valkosipulileipä hurmaa mehevällä maullaanKiireisen ihmisen helppo proteiiniherkku: Munaresepti, jota täytyy kokeilla!Täydellinen resepti: Kokeile vietnamilaista pizzaa!

Tuoreimmat aiheesta

Leipä