Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Törkeän hyvää! Näin perunoista ja pekonista saa valmistettua todellisen superherkun – oletko hoksannut?

0:44img
Julkaistu 28.06.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Miten perunoista saa valmistettua grillissä maailman parhaimman lisukkeen? Käärimällä ne pekoniin, tietysti.

Perunat kuuluvat olennaisena osana suomalaisten ruokapöytään. Erityisesti kesällä potuista nautitaan uusien perunoiden muodossa. Jos perunoita jää aterialta yli, tai haluat muuten vain valmistaa täydellisen pottulisukkeen, kannattaa testata törkeän hyviä pekoniperunoita.

Kääri potut pekoniin

pekoniperuna.00_00_06_05.Still003

Kääri pekoniviipale kypsennetyn perunan ympärille ja grillaa!

Pekoniperunoiden idea on sama kuin suositun raparpekonin. Raparperin tapaan myös perunan voi siis kääriä pekoniin. Tärkeintä on, että perunat muistaa esikeittää ennen grillaamista. Muuten saattaa käydä niin, että lopputuloksena grillissä makoilee kärähtänyttä pekonia raakojen perunoiden kera. 

pekoniperuna.00_00_01_15.Still002

Rapsakka päältä, pehmeä sisältä.

Pekoni paistuu grillissä erityisen rapeaksi ja sisällä odottaa ihanan pehmeä ja maukas peruna. 

Katso videolta, miten helposti törkeän hyvät pekoniperunat valmistuvat.

Lue myös: Elämäsi parasta broileria – HK:lta vinkataan takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka