Tunnistatko itsesi? Nämä ovat suomalaisten tyypillisimmät viinimokat
Viini aiheuttaa suomalaisille monessakin suhteessa päänvaivaa. Sorrutko sinäkin näihin tyypillisiin viinivirheisiin?
Suomalaiset ovat perinteistä olutkansaa, joille viinin nauttiminen on vielä hieman uutta ja outoa. Gourmand WineWine:n Ilkka Piiparinen kertoo suomalaisten tyypillisimmät virheet viiniostoksilla.
Valitaan halvin viini
Suomalaisten yksi tyypillinen ongelma on se, että viinin valintaan ei haluta käyttää turhan paljon rahaa. Suomalaisten kipupiste viinien suhteen on Piiparisen mukaan 10 euroa. Lähes 90 prosenttia suomalaisista tavallisista kuluttajista ostaa 7,5–9,5 euron viinejä.
– Satsaamalla muutaman euron enemmän saisi uskomattoman hyvälaatuisia viinejä, Piiparinen toteaa.
Samaa viiniä vuodesta toiseen
Toinen suomalaisten tyypillisin virhe on yhteen ja samaan viiniin jämähtäminen. Moni kokee viinin valitsemisen erityisen vaikeaksi, jolloin matkaan tarttuukin juuri se tuttu ja turvallinen pullo.
– Suomalaisille on tyypillistä jämähtää samaan viiniin. Kun on löytänyt jonkun mistä pitää, mitä sitä vaihtamaan.
Yleensä viini nautitaan myös heti avaamisen jälkeen, jolloin se ei ole ehtinyt olla tekemisessä ilman kanssa.
– Viini tulisi kaataa karahviin tai vaikkapa maitokannuun jotta viini saataisiin hengittämään, Piiparinen toteaa.
– Suomalaisille tuntuu olevan hirveän vaikea avata pullo paria tuntia ennen nauttimista. Aivan kuin pelättäisiin että viini haihtuu pullosta.
Viini tulisi avata ennen nauttimista, jotta sulfiitit ehtisivät kunnolla haihtua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"