Unohda kuiva joulukinkku: Näin saat takuulla mehevämpää possua!
Kyllästyttääkö perinteinen, usein liian kuivaksi paistuva joulukinkku? Mikset kokeilisi tällä kertaa joulupöytään mehevämpiä versioita possusta.
Joulukinkku on monille joulupöydän pysyvä elementti, mutta mikään ei estä varioimasta klassikkoruokaa hieman. Joulukinkun voi korvata vaikka porsaan mehevämmilla osilla.
– Olen syönyt kinkkua jo 40 vuotta äitini joulupöydässä, joten se ei ole enää suosikkini – vaikka toki kuuluukin jouluun. Kinkun sijaan voisi tehdä vaikka pitkään haudutettua porsaan kassleria. Tai jos haluaa ryhtyä ihan villiksi, niin voi hankkia Iberico-possun poskea. Eli joulupöytään possua, mutta kuitenkin erilaista ja varmasti mehukkaampaa, Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen vinkkasi viime jouluna.
Possunposkia ja nyhtöpossua
Trendiruoaksi noussut nyhtöpossu eli pulled pork sopii myös joulupöytään. Sen voi valmistaa vaikkapa porsaan poskista ja makua hakea suomalaisesta oluesta Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnusen reseptillä.
– Vedetty possu perustuu hitaaseen ja hartaaseen haudutukseen, jonka tuloksena lihan voi repiä kevyesti sormin. Ruhonosana toimi tällä kertaa possunposki. Suosikkipalani. Sen tilalla voi käyttää mitä tahansa ”huonompaa” ruhonosaa. Nyrkkisääntönä sellaista, jonka kilohinta on alle kymmenen euroa.
Nappaa oluessa haudutetun possunposken resepti Sivumaku-blogista.
Vaihtoehtoja kinkulle – kokeile näitä!
Valmistaa itse vaikka jouluisaa possumakkaraa. Kasvissyöjän kinkuksi sopii vegaanin seitanpaisti.
Sinappihunnutettu kassler
Lempeän mausteiset possumakkarat, hunajasinappikastike ja lämmin perunakantarellisalaatti
Vegaanin joulukinkku eli seitanpaisti
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka