Joulupöydän runsaudesta jää yleensä kippojen pohjalle sekamelska erilaisia ruokia, eikä perinteisen joululautasen kokoaminen houkuta enää tapaninpäivän jälkeen.
Kun on mättänyt useamman päivän joululaatikoita ja kinkkua joka ruokailulla, alkaa jo tehdä mieli jotain erilaista. Tähteeksi jääneistä mädistä ja kylmäsavulohesta saa esimerkiksi loihdittua herkullisen pastan, kertoo Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen blogissaan.
Ripaus luksusta
Kinnunen kirjoittaa blogissaan, että ei ole suinkaan aina rakastanut mätiä, mutta nykyisin hän pohtii aina sitä syödessään, että sitä tulisi aina löytyä jääkaapista.
– Inhokista suosikiksi. Mäti antaa jokaiseen ruokaan tai vaikka aamiaisleipään säväyksen luksusta, Kinnunen kirjoittaa.
Kinnusen reseptiä pystyy varioimaan sen mukaan, mitä tähteitä omaan joulupöytään on sitten jäänytkin. Kirjolohenmädin sijaan voi käyttää vaikka vegaanista merileväkaviaaria ja kylmäsavulohen pystyy korvaamaan esimerkiksi graavikalalla.
Herkullisen mätipastan reseptin löydät Sivumaku-blogista.
***
5:38