Paistinpannulla herkkusienistä katoaa terveellisiä ravintoaineita. Parhaimmat hyödyt sienistä saa, kun ne valmistaa muilla tavoin.
Ruoan valmistustapa vaikuttaa olennaisesti ruoka-aineiden ravintoarvoihin. Monet vihannekset ovat parhaimmillaan raakana, ja kevyt höyrytys on usein kypsennystavoista hellävaraisin.
Jos herkkusienet haluaa valmistaa mahdollisimman terveellisesti, niitä ei kannata paistaa pannulla. Paistamisen aikana sieniin tulee ylimääräistä rasvaa ja osa niiden ravintoarvoista haihtuu taivaan tuuliin.
International Journal of Food Sciences and Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan herkkusienten hiilihydraatti- ja proteiinipitoisuus pienenee paistamisen aikana samalla kun rasvan osuus kasvaa ja antioksidanttien määrä vähenee.
Sen sijaan mikroaaltouunissa kypsennys sekä grillaaminen nostavat sienten antioksidanttipitoisuutta ja olivat myös muidenkin ravintoaineiden kannalta terveellisin tapa valmistaa herkkusieniä.
Lähteet: Huffington Post, International Journal of Food Sciences and Nutrition
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.