Lorenz Backman häkeltyi: Outo ainesosa tekee perunamuusista "jumalaisen hyvää"
Suomen luonnon antimista saa aikaan yllättäviä ja ennen kaikkea yllättävän herkullisia ruokia.
Huomenta Suomessa vierailtiin viikonloppuna Hakaniemen torilla järjestetyissä villiruoka- ja sienijuhlassa. Paikan päällä pääsi maistelemaan erilaisia luonnon antimista loihdittuja ruokia ja tuotteita.
Yhtenä tapahtuman puuhamiehenä toimi villiruokakokki Jyrki Tsutsunen. Kokin mukaan tapahtuman ideana oli tuoda villiruoka ja metsä keskelle Helsinkiä.
– Luulen, että me suomalaiset emme näe metsää puilta. Asumme keskellä metsää, mutta emme siltikään huomaa, miten hienoja mahdollisuuksia se tarjoaa ruoan puolesta.
Tammenterho-perunamuusi yllätti
Toritapahtumassa tarjolla oli muun muassa sieniragua, johon oli käytetty lampaankääpää, suppilovahveroa, rusko-orakasta ja haaparouskua. Sienikastike tarjoiltiin todella epätavallisen perunamuusin kera: sen joukkoon oli lisätty nimittäin tammenterhoja.
Huomenta Suomen juontaja Lorenz "Lore" Backman pääsi maistamaan tammenterho-perunamuusia suorassa lähetyksessä ja yllättyi toden teolla.
– Tosi hyvä perunamuusi, aivan jumalaisen hyvä, Lore ylisti hämmentyneenä.
Miten tammenterhoja voi hyödyntää ruoanlaitossa ja miten niistä saa perunamuusia? Mitä sieniä asiantuntijat suosittelevat nyt poimimaan? Katso videolta vinkit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan