Suomen luonnon antimista saa aikaan yllättäviä ja ennen kaikkea yllättävän herkullisia ruokia.
Huomenta Suomessa vierailtiin viikonloppuna Hakaniemen torilla järjestetyissä villiruoka- ja sienijuhlassa. Paikan päällä pääsi maistelemaan erilaisia luonnon antimista loihdittuja ruokia ja tuotteita.
Yhtenä tapahtuman puuhamiehenä toimi villiruokakokki Jyrki Tsutsunen. Kokin mukaan tapahtuman ideana oli tuoda villiruoka ja metsä keskelle Helsinkiä.
– Luulen, että me suomalaiset emme näe metsää puilta. Asumme keskellä metsää, mutta emme siltikään huomaa, miten hienoja mahdollisuuksia se tarjoaa ruoan puolesta.
Lue myös: Paras tapa kantarellien putsaukseen voi yllättää – Ruokatoimittaja Katin kikka
Tammenterho-perunamuusi yllätti
Toritapahtumassa tarjolla oli muun muassa sieniragua, johon oli käytetty lampaankääpää, suppilovahveroa, rusko-orakasta ja haaparouskua. Sienikastike tarjoiltiin todella epätavallisen perunamuusin kera: sen joukkoon oli lisätty nimittäin tammenterhoja.
Huomenta Suomen juontaja Lorenz "Lore" Backman pääsi maistamaan tammenterho-perunamuusia suorassa lähetyksessä ja yllättyi toden teolla.
– Tosi hyvä perunamuusi, aivan jumalaisen hyvä, Lore ylisti hämmentyneenä.