Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lorenz Backman häkeltyi: Outo ainesosa tekee perunamuusista "jumalaisen hyvää"

7:52img
KATSO VIDEO: Erikoinen perunamuusi yllätti Loren. Mitä muuta luonnon antimista voi valmistaa?
Julkaistu 30.09.2024 10:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomen luonnon antimista saa aikaan yllättäviä ja ennen kaikkea yllättävän herkullisia ruokia.

Huomenta Suomessa vierailtiin viikonloppuna Hakaniemen torilla järjestetyissä villiruoka- ja sienijuhlassa. Paikan päällä pääsi maistelemaan erilaisia luonnon antimista loihdittuja ruokia ja tuotteita. 

Yhtenä tapahtuman puuhamiehenä toimi villiruokakokki Jyrki Tsutsunen. Kokin mukaan tapahtuman ideana oli tuoda villiruoka ja metsä keskelle Helsinkiä. 

– Luulen, että me suomalaiset emme näe metsää puilta. Asumme keskellä metsää, mutta emme siltikään huomaa, miten hienoja mahdollisuuksia se tarjoaa ruoan puolesta.

Lue myös: Paras tapa kantarellien putsaukseen voi yllättää – Ruokatoimittaja Katin kikka

Tammenterho-perunamuusi yllätti

Toritapahtumassa tarjolla oli muun muassa sieniragua, johon oli käytetty lampaankääpää, suppilovahveroa, rusko-orakasta ja haaparouskua. Sienikastike tarjoiltiin todella epätavallisen perunamuusin kera: sen joukkoon oli lisätty nimittäin tammenterhoja. 

Huomenta Suomen juontaja Lorenz "Lore" Backman pääsi maistamaan tammenterho-perunamuusia suorassa lähetyksessä ja yllättyi toden teolla.

– Tosi hyvä perunamuusi, aivan jumalaisen hyvä, Lore ylisti hämmentyneenä.

Miten tammenterhoja voi hyödyntää ruoanlaitossa ja miten niistä saa perunamuusia? Mitä sieniä asiantuntijat suosittelevat nyt poimimaan? Katso videolta vinkit!

Lue myös: Tätä sientä asiantuntija suosittelee nyt poimimaan: "Aivan loistava!"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka