Lorenz Backman häkeltyi: Outo ainesosa tekee perunamuusista "jumalaisen hyvää"

KATSO VIDEO: Erikoinen perunamuusi yllätti Loren. Mitä muuta luonnon antimista voi valmistaa?

Suomen luonnon antimista saa aikaan yllättäviä ja ennen kaikkea yllättävän herkullisia ruokia.

Huomenta Suomessa vierailtiin viikonloppuna Hakaniemen torilla järjestetyissä villiruoka- ja sienijuhlassa. Paikan päällä pääsi maistelemaan erilaisia luonnon antimista loihdittuja ruokia ja tuotteita. 

Yhtenä tapahtuman puuhamiehenä toimi villiruokakokki Jyrki Tsutsunen. Kokin mukaan tapahtuman ideana oli tuoda villiruoka ja metsä keskelle Helsinkiä. 

– Luulen, että me suomalaiset emme näe metsää puilta. Asumme keskellä metsää, mutta emme siltikään huomaa, miten hienoja mahdollisuuksia se tarjoaa ruoan puolesta.

Tammenterho-perunamuusi yllätti

Toritapahtumassa tarjolla oli muun muassa sieniragua, johon oli käytetty lampaankääpää, suppilovahveroa, rusko-orakasta ja haaparouskua. Sienikastike tarjoiltiin todella epätavallisen perunamuusin kera: sen joukkoon oli lisätty nimittäin tammenterhoja. 

Huomenta Suomen juontaja Lorenz "Lore" Backman pääsi maistamaan tammenterho-perunamuusia suorassa lähetyksessä ja yllättyi toden teolla.

– Tosi hyvä perunamuusi, aivan jumalaisen hyvä, Lore ylisti hämmentyneenä.

Miten tammenterhoja voi hyödyntää ruoanlaitossa ja miten niistä saa perunamuusia? Mitä sieniä asiantuntijat suosittelevat nyt poimimaan? Katso videolta vinkit!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!