Pekonia, kananmunaa ja juustoa sisältävä pasta carbonara on monen lempiruokaa. Yhdellä kikalla tämän klassikkoruoan onnistuminen on taattu!
Aidon pasta carbonaran valmistukseen tarvitset ainoastaan pekonia, kananmunaa, Pecorino-juustoa, pastaa, suolaa ja pippuria. Eli toisin sanoen kermaa ei tarvita lainkaan.
Ruokalajin kermainen koostumus saadaan aikaan kananmunan keltuaisten avulla. Foodbeast-sivuston mukaan kananmunien lisääminen onkin asia, jossa monella kotikokilla menee pieleen.
Kananmunamoka tekee ruoasta kokkareista
Carbonaran valmistuksessa tärkeää on, ettei keltuaisia lisättäisi ruokaan jääkaappikylminä.
Jääkaappikylmät kananmunat muuttavat kastikkeen helposti kokkareiseksi. Ja sitä sinä et taatusti halua! Nosta siis kananmunat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kokkailua.
Täydellisen kermainen lopputulos syntyy, kun rikottujen keltuaisen lisäksi pasta carbonaran joukkoon lisätään ruokalusikallinen tai kaksi pastan suolaista ja tärkkelyspitoista keitinlientä.