Vaihda tottumuksiasi! Näillä perusteilla viini tulisi oikeasti valita
Viinin valitseminen aiheuttaa monelle päänvaivaa. Seuraavan kerran pihviviiniä valitessasi ota tämä seikka huomioon!
Moni valitsee viinin ruoalle juuri lihan perusteella. Viiniasiantuntijan mukaan viini kannattaisi kuitenkin valita mieluummin lautaselta löytyvien lisukkeiden perusteella.
Erityisen tärkeää on ottaa huomioon annoksen sovittajat, eli pääraaka-aineen kanssa tarjoiltavat muut asiat, kertoo Ilkka Piiparinen Gourmand WineWine:stä.
– Jos ottaa pihvin ja minkä tahansa punaviinin, lähes kaikki toimivat yhteen. Mutta viiniä valittaessa pitää ottaa huomioon muut komponentit, Piiparinen muistuttaa.
Tämä komponentti on kaikkein tärkein
Annoksen pääraa-ainetta ei saa kuitenkaan kokonaan unohtaa. Viiniä valittaessa on tärkeä ottaa huomioon esimerkiksi se, mistä osasta lammasta ruoka valmistetaan.
Piiparinen mainitsee kuitenkin yhden lautaselta löytyvän asian erityisen tärkeäksi ja huomioon ottamisen arvoiseksi.
– Kastike on ykkönen jonka kautta viini kannattaa valita.
Ruokaviiniä valittaessa kannattaakin ottaa huomioon erityisesti se, mistä kastike on tehty – ja miten se on tehty.
– Vasta kastikkeen jälkeen tulevat muut komponentit, jotka määrittelevät viinin paremmin, Piiparinen kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"