Valkoista, roseeta, kuohuvaa ja alkoholitonta – ennätyslämmin kesä on ollut terassien kulta-aikaa

Kuinka paljon terassiravintolat ovat tahkonneet rahaa pitkän ja kuuman kesän ansioista? 5:03 Kuinka paljon terassiravintolat ovat tahkonneet rahaa pitkän ja kuuman kesän ansioista?
KATSO VIDEO: Kuinka paljon terassiravintolat ovat tahkonneet rahaa pitkän ja kuuman kesän ansioista?

Pitkä ja lämmin kesä on ollut terasseilla vilkasta. MTV:n Viiden jälkeen kysyi kahdelta suurelta ravintolayritykseltä, miten ennätyslämpötilat ovat näkyneet myynnissä. 

Noin 300 ravintolaa omistavan NoHon varatoimitusjohtaja Maria Koivula sanoo, että terasseilla alkoi hieno kesä heti kun lumet lopulta sulivat pitkän talven jälkeen.

Sankoin joukoin terasseille

– Me olimme vielä viikko ennen vappua loskassa ja lumessa. Mutta sitten toukokuussa tulivat hellekelit, ja sen jälkeen kysyntä on ollut tosi positiivista, niin ravintolaliiketoiminnassa kuin terasseillakin. 

Koivula sanoo, että ensimmäiset hellepäivät ovat ratkaisevassa roolissa. 

– Meillä suomalaisilla on pitkä ja kylmä sohjoinen talvikausi takana, niin kun aurinko alkaa paistaa, menemme sankoin joukoin, lähdetään liikkeelle nauttimaan ulkoilmasta ja terasseista.

Kesä-heinäkuu on kaupunkiterasseilla hiljaisempaa kautta, koska suomalaiset ovat mökeillä ja käyvät festareilla.

– Mutta se meni kanssa tosi hienosti säiden siivittämänä, ja elokuuhan on ollut myös lämmin. Eli ollaan päästy nauttimaan vilkkaasta kysynnästä, ja kyllä se näkyy kaupunkikuvassa. Ihmisiä on liikkeellä, ja se vaikuttaa kaikkinaan positiivisesti ravintolaliiketoimintaan, Koivula sanoo. 

Puolesta päivästä yömyöhään asti

S-ryhmällä on yli 600 ravintolaa. Yrityksen matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Juha Helminen sanoo, että erityisesti alkoholittomien virvokkeiden ja oluen myynti sujui edelliskesää vauhdikkaammin. 

– Viinivalikoimasta valkoviini ja kuohuviini ovat kesäisin suosituimpia ja kesällä näkyi jo viitteitä Chardonnay-rypäleen uudesta suosiosta. Roseeviiniä nautitaan myös, se on selkeästi kesäjuoma.

– Suosituimpia aikoja terasseilla ja ravintoloissa olivat perjantai-illat sekä lauantai puolesta päivästä yömyöhään asti, Helminen sanoo.

Nopeaa syömistä suositaan

S-ryhmän mukaan oluissa suosituinta oli lager oluiden nauttiminen hanasta tai pullosta ja tämä trendi on vahvistumassa. 

– Asiakkaat suosivat tässä ajassa edullisempia tuotteita ja tämä näkyy myös ravintoloissa, joissa nopea syöminen painottuu. Kesän suosituimpia ravintola-annoksia olivat erilaiset hampurilaiset, pihvit, pitsat ja salaatit, Helminen sanoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!