Mikä olisikaan herkullisempaa naposteltavaa keiton seurana kuin vastaleivottu patonki? Poimi vinkit siihen, kuinka herkulliset grahampatongit valmistuvat kotikeittiössäkin helposti.
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen kertoo blogissaan vinkit siihen, kuinka patonkien leipomisessa voi arkena karsia aikaavieviä valmistusvaiheita. Parhaimmillaan herkulliset patongit valmistuvat kotonakin nopeasti – ja ovat ehdottomasti pienen vaivannäön arvoisia.
– Patongin kunnolla tekeminen on yllättävän iso ja vaivalloinen homma. Jotta taikinaan saadaan kuplia, täytyy taikina kohota kolme päivää. Onneksi löytyy oikaisutapoja, joilla saa säädyllisen lopputuloksen aikaiseksi, Kinnunen toteaa.
– Kun leipä on tuore, se on lähtökohtaisesti aina hyvä. Tästä arkeen nopea ohje makoisiin, pieniin grahampatonkeihin. Loistava keiton kylkiäinen, Kinnunen vinkkaa.
Katso grahampatonkien ohje Sivumaku-blogista täältä!