Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vältä rasvakatastrofi jauhelihaa paistaessa – perheenäidiltä oivallus: "Paras kokkausniksi ikinä"

shutterstock_2014025012
Miten jauhelihan ylimääräisen rasvan saa pois? Shutterstock
Julkaistu 04.02.2022 08:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Perheenäidin nerokkaasta jauhelihakikasta kertoo muun muassa brittilehti The Sun.

Jauhelihaa voisi kutsua yhdeksi suomalaisen keittiön perusraaka-aineista, sillä siitä valmistuvat monet tutut arkiruokasuosikit. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu eri jauhelihojen rasvapitoisuuksista. Ei ole yhdentekevää, millaisen jauhelihan ruokaansa valitsee, sillä rasvapitoisuus voi todella vaikuttaa lopputulokseen. Esimerkiksi lihapullista voi tulla turhan kuivia, jos jauheliha on liian vähärasvaista.

Lue myös: Onko pakastimessasi jauhelihaa? Jos haluat tehdä siitä ruokaa, toimi näin

Joskus ostoksilla tulee tehtyä virhearvio ja pannulla tirisee liian paljon rasvaa jauhelihan seassa. Moni ratkaisee asian kaatamalla rasvan pois pannulta. Viemäriin rasvaa ei saisi missään nimessä kaataa, eikä roskikseenkaan tähtääminen pannulta ole välttämättä kovin helppoa.

Näppärä tapa poistaa ylimääräinen rasva pannultaa

Nyt eräs perheenäiti vinkkaa tähän ongelmaan ratkaisun hitiksi nousseella TikTok-videollaan. Nimimerkki @healingwithholly22´n jauhelihavideo on kerännyt jo yli kahdeksan miljoonaa katselukertaa videopalvelussa.

–  Paras kokkausniksi ikinä. Taittele talouspaperi, laita se pihteihin, kallista rasvaa pannulla ja nappaa se pois. Helppoa hävittää! Holly neuvoo videollaan.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Tällä tekniikalla vältät myös sen, että kaataisit vahingossa osan jauhelihasta roskiin rasvan mukana. Ihmiset ovat kommentoineet ahkerasti perheenäidin vinkkiä TikTokissa. Moni kertoo kokeilevansa kikkaa kotonaan.

– Minulla on lävikkö tätä hommaan varten, mutta talouspaperi onkin hyvä keino välttää tämä vaihe, eräs käyttäjä kirjoitti.

– Mahtava idea! toinen komppasi.

Osa kommentoijista kertoi tehneensä samalla tavalla jo aiemmin.

– Olen tehnyt näin jo pitkään. Pelasta viemärisi tukokselta, äläkä kaada rasvaa sinne. Ihmiset unohtavat, että rasvan jäähtyessä se muuttuu kiinteäksi, muistutti yksi kotikokki. 

Lue myös: Mitä jauhelihamauste ja grillausmauste oikeasti sisältävät? Meira paljasti suomalaisten maustesuosikit

Lähde: The Sun

Videolla: Osaatko paistaa jauhelihan oikein? Näin se kuuluu tehdä

3:26img

Tuoreimmat aiheesta

Jauheliha