Yksi ainesosa tekee paistetusta pekonista taivaallisen maukasta: "En pysty lopettamaan syömistä"
Televisiopersoona Chrissy Teigenin erityisen hyvä paistettu pekoni koukuttaa. Testaa hittireseptiä!
Chrissy Teigen tunnetaan paitsi huippumallina ja laulaja John Legendin puolisona, myös amerikkalaisten ruokaohjelmien ihailtuna tähtenä. Televisioesiintymisten lisäksi Teigen on julkaissut keittokirjoja sekä ruokaintoilunsa ympärille keskittyviä ruokasivustoja. Teigenin lempiruokia listaavalla sivustolla maailmantähti paljastaa muun muassa kaikkien aikojen parhaan pekonireseptinsä: valkosipulipekonin.
Food52-ruokasivuston toimittaja Erin Alexander päätti testata, onko ylistetty pekoniresepti maineensa veroinen. Viisitoista minuuttia myöhemmin Erin kuvailee olleensa kuin taivaassa.
– Odotin tasan nolla minuuttia pekonin jäähtymistä, koska se näytti ja tuoksui niin hyvältä. En kuitenkaan ollut lainkaan valmistautunut siihen, miten paljon rakastuisin tähän pekoniin. Pienet paahtuneet valkosipulit tekivät pekonille ihmeitä. En pysty lopettamaan syömistä, ruokatoimittaja Erin Alexanderkuvailee.
Erin suosittelee kokeilemaan valkosipulipekonia burgerin tai kerrosleivän välissä. Se sopii mainiosti myös vaikka pizzan päälle ripoteltavaksi.
– Vain taivas on rajana. Suosittelen ehdottomasti myös säästämään pekonista irtoavan rasvan ja käyttämään sitä esimerkiksi uunijuuresten, kuten bataatin tai porkkanan paistamisessa, Erin vinkkaa.
Chrissy Teigenin valkosipulipekoni
Annoksia: 3– 6
Valmistusaika: 3 + 20 min paistaminen
12 viipaletta pekonia
3 valkosipulikynttä, hienonnettuna
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi
2. Laita pekoniviipaleet leivinpaperilla tai foliolla päällystetyn ritilöidyn pellin päälle. Ripottelee hienonnettua valkosipulia pekonin päälle. Paista uunissa rapeaksi 12-15 minuuttia.
Lähde: Food52
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku