Koska tavallinen pekoni ei enää riitä, suositussa Dude Foods -äijäblogissa kehiteltiin jumalaisen herkullinen Elvis-pekoni,
Tiesitkö, että legendaarisen laulajan, Elvis Presleyn yksi lempiruoista oli maapähkinävoilla, banaanilla ja pekonilla täytetty sandwich? Tämän innoittama äijien mättöruokaan keskittynyt suosittu Dude Foods -blogi päätti luoda oman versionsa Elvis-pekonista. Resepti on peräisin vuodelta 2014, mutta se on edelleen todella suosittu.
Elvis-pekoni on taivaallinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Se sisältää maapähkinävoikuorrutetta, joka valmistetaan sokerista, maidosta, vaniljasta ja tietysti maapähkinävoista. Sen lisäksi pekonin pinnalle ripotellaan vielä pakastekuivatettua banaania.
– Elvis-pekoni on uskomattoman ihanaa, kunpa olisin keksinyt tämän aiemmin, Dude Foods -blogin Nick Chipman toteaa.
Näin teet suussa sulavaa Elvis-pekonia
Kypsennä pekoni ensin uunissa. Ammattilaiskokkien mukaan uunissa kypsentämällä pekonista tulee täydellisen rapeaa. Laita pekonit siis paistumaan sahalaitaiseksi taitellun alumiinifolion päälle uunipellille, 200 asteiseen uuniin. Kun pekoni on kypsää, kaada sen päälle näistä aineksista sekoitettu kuorrutus:
1,2 dl tomusokeria
1 rkl maapähkinävoita
2 rkl maitoa
1/2 tl vaniljauutetta
Ripottele pinnalle vielä kaupasta ostettua tai itse valmistettua pakastekuivattua banaania. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun hampurilaisen välissä.
Lähde: Dude Foods,
***
Kokeile myös:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.