Yksi juoma on nyt selkeä hitti Alkossa

glögi kuuma viini muki
Glögikausi on alkanut. Shutterstock

Alko tiedottaa syyskuun myynneistään ja kertoo ainakin yhden juoman olevan nyt kansalaisten suosiossa.

Alkon kokonaislitramyynti laski syyskuussa noin 10 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Litramyynnissä on huomioitu myyntipäiväkorjaus, sillä tänä vuonna syyskuussa oli yksi perjantai ja lauantai myyntipäiviä vähemmän. Ilman myyntipäiväkorjausta myynti laski 18 prosenttia.

Glögien suosio kasvussa

Positiivista virettä näkyy kuitenkin nyt ainakin yhdessä juomakategoriassa: glögikausi on startannut ja viimeisen parin viikon aikana juomia on myyty tiuhaan tahtiin, noin 20 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Kesäkuussa astui voimaan uusi alkoholilaki, joka laajensi enintään 8-prosenttisten käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynnin päivittäistavarakauppoihin. Tämä tarkoittaa myös glögivalikoiman laajanemista ruokakaupoissa.

– Kun illat pimenevät ja kylmenevät, valikoituu glögi monen asiakkaan ostoskoriin, kun halutaan fiilistellä syksyä, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinentiedotteessa.

Kauppisen mukaan Alko sai tänä vuonna glögien tuotehakuun 150 tarjousnäytettä, joiden perusteeella tuoteasiantuntijat tekivät 20 valikoimaan päätyneen glögin valinnan.

Trendikkäästi kylmänä tai uudella tavalla maustettuna

Alkon valikoimasta löytyy nykyään niin perinteisiä glögin makuja kuin trendikkäämpiä, uudella tavalla maustettua vaihtoehtoja. Sama ilmiö näkyy myös päivittäistavarakaupoissa.

– Perinteiset glögityylit kuten väkevöidyt punaviiniglögit ja glühweinit ovat säilyttäneet suosionsa. Niistä haetaan tuttuutta ja perinteitä, joka edelleen näkyy meidän joulusesongissamme, Alkon Kauppinen toteaa.

Kauppisen mukaan glögiä nautitaan yhä enemmän myös kylmänä ja drinkkien ainesosana. Samasta trendistä puhui myös Anoran juoma-asiantuntija Markus HannulaHuomenta Suomen haastattelussa.

Alkossa uskotaan, että pikkujoulusesongin kynnyksellä suosiotaan nostavat varmasti ainakin glögi-kuohuviinidrinkit. Anoran Markus Hannulan mukaan glögimauissa trendaavat tänä vuonna muun muassa karpalo, cola ja viski. 

Katso myös video: Mitä eroa on glühweinilla, ruotsalaisella glögillä ja suomalaisella glögillä?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!