Yksi leipä nousee suureen suosioon joulukuussa: "Yksinkertaisesti se paras"
Saaristolaisleipä on joulupöydän kalaherkkujen varma makupari. Leivän voit leipoa jo hyvissä ajoin ennen joulua, sillä se vain paranee vanhetessaan.
Kuuluuko saaristolaisleipä sinunkin joulupöytääsi? Tämä perinteikäs leivonnainen tunnetaan myös nimellä Nauvon limppu. Saaristolaisleipä on tuttu näky erilaisista joulumyyjäisistä ja sitä nautitaan usein joulun kalapöydässä. Saaristoleivän suosio näkyy vuosittain myös MTV Uutisten Makuja-reseptipalvelussa.
Saaristoleivän leipominen itse on todella helppoa, sillä se vaatii käytännössä vain ainesten sekoittamisen.
Vinkki! Saaristolaisleipiä kannattaa leipoa kerralla useampi, niin osan voi antaa vaikka lahjaksi.
Nappaa ohje: Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu
Helppo saaristolaisleipä on joulupöydän hitti
Ruokatoimittaja ja kokki Satu Koivisto julkaisi muutama vuosi sitten blogissaan perinteisen saaristolaisleivän reseptin ja jakoi sen MTV Uutisillekin.
– Nakuttelin blogiin saaristolaisleivän ohjeen, joka on yksinkertaisesti se paras. Leivästä on tullut nyt yllättävä hitti. Olen saanut siitä paljon hyvää palautetta ja kiitoksia, Satu kertoi vuonna 2019 MTV Uutisille.
Hapanjuurileivontaan hurahtanut Satu leipoo saaristolaisleivän itse juureen, mutta leipä onnistuu hiivallakin. Sadun mukana saaristolaisleivässä olennaista maltainen maku ja oikeanlainen rakenne.
Voi leipoa hyvissä ajoin ennen joulua
Tärkeää on myös leipoa saaristolaisleipä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, jotta se tekeytyy kunnolla. Leipä vain paranee jääkaapissa odottaessaan.
Leivät voi hyvin leipoa viikkoa, jopa kahta ennen joulua, kunhan ne kietoo hyvin esimerkiksi tuorekelmuun.
Nappaa helppo ohje: Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa