-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
-
Kokkisota
Kaksi kokkia, kaksi vierasta ja 20 euron kauppakassi. Rakastettu Kokkisota tarjoaa aina yllättäviä elämyksiä, kun tällä yhtälöllä loihditaan 20 minuutissa upea ateria jonka pitää miellyttää niin juontaja Sikke Sumaria kuin yleisöäkin. Vieraina nähdään jälleen suomalaisia eturivin viihdetaiteilijoita ja tunnettuja mediapersoonia. Huippukokkien hallinnoimissa keittiöissä ei hiljene hetkeksikään, kun mittaa otetaan keittotaidon lisäksi myös sanallisin heitoin. Kokenut Sikke Sumari pitää kuitenkin tilanteen hallinnassa, keittiöt ojennuksessa ja kellon sekunnin tarkkuudessa.
-
Olet mitä syöt
Julkkisten jääkaapit ja ruokapäiväkirjat pääsevät taas Pippa Laukan syyniin uudella Olet mitä syöt -kaudella. Terveys ja hyvinvointi edellä ohjelmassa korjataan tähtien kummallisia ja pysäyttäviä elämäntapoja. Loistavien yksilösuoritusten lisäksi uudella kaudella nähdään osallistujina myös julkisuudesta tuttuja pariskuntia. Meneekö yhteinen projekti tsemppaamisen vai kilpailemisen puolelle?
-
Mitä tänään syötäisiin?
Helppoja, herkullisia arkiruokareseptejä jo vuodesta 2007. Keittiössä kokkaamassa Harri Syrjänen, Alex Nurmi ja Linnea Vihonen.
-
Koko Britannia leipoo
Brittiläisessä leivontaohjelmassa innokkaat amatöörileipojat kisailevat toisiaan vastaan erilaisissa leivontahaasteissa.
-
Neljän tähden illallinen
Neljä julkisuudesta tuttua henkilöä, neljä peräkkäistä iltaa. Kukin on omalla vuorollaan keittiön keskipisteenä ja tarjoaa illallisen viikon seurueelle. Illallisvieraat antavat kokille pisteet ruoasta, tunnelmasta ja esillepanosta. Voittaja selviää viikon viimeisenä iltana. Pöytäseurueen lisäksi tähtien keittotaitoja kommentoi ruoka-asiantuntija Meri-Tuuli Väntsi.
-
Suomalainen menestysresepti
10-osaisessa Suomalainen menestysresepti -ohjelmasarjassa seurataan kuuden finalistin huimaa matkaa ruokainnoivaation alkutaipaleelta aina koko kansan uusiksi suosikkituotteiksi. Kilpailijoiden kirittäjinä ja ohjelman tuomareina nähdään huippukokki Jyrki Sukula, Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma, Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila sekä SOK:n päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho. Tiukka aikataulu ja haastavat tehtävät antavat oman lisämausteensa pikamatkalla kohti hyllypaikkaa kaikkialla Suomessa.
-
Illallinen äidille
Tie sydämiin käy lapsuuden ruokamuistojen kautta. Illallinen äidille on ohjelma, jossa tunnetut henkilöt valmistavat illallisen omalle äidilleen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa. Kolmen ruokalajin menu koostuu jokaisen jakson päähenkilön lapsuuden ja nuoruuden maistuvimmista muistoista. Tarjoiltava menu on kunnian osoitus äidin kokkaustaidoille ja Aihisen haaste on saada lisättyä oma twistinsä annoksiin.
-
Menu Finnjävel
Kuusiosainen Menu Finnjävel -ohjelma sukeltaa Henri Alénin ja Tommi Tuomisen johdolla suomalaisen perinneruuan alkulähteille. Ohjelmassa mennään fine dining -ravintolan kulisseihin katsomaan, miten syntyy Finnjävelin uusi viiden ruokalajin menu.
-
Maalla, merellä ja lautasella
Maalla, merellä ja lautasella on ruokaseikkailu Helsingistä Tallinnaan ja takaisin. Huippukokit Linnea Vihonen ja Teemu Laurell saavat seurakseen laivalle tunnettuja suomalaisia ja heidän makumieltymyksiään. Joukkueiden purserina toimii itsekin keittiömestarina ansioitunut Pipsa Hurmerinta.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa