Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan, voi seuraavana iltana herkutella.Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun, voit käyttää osana jauhoista ohrajauhoja.'Kuuma kinuskikastike ja jäiset karpalot kruunaavat herkun.
Tee näin:
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota liinan alla parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa yön yli).
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, siideri tai mehu, voisula ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile kuuman kinuskikastikkeen ja jäisien karpaloiden kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy