Makeat blinit
Nyt blinit ovatkin makeita!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
noin 15-25 kpl
- 4 dl kermaviiliä (2 tlk)
- 20 g hiivaa
- 3½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
- 1 dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
- 1 tl sokeria
- 2 dl kuumaa maitoa
- 1 dl makeaa siideriä tai omenamehua
- 2 rkl voisulaa
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
Lisäksi
- paistamiseen voita
- kinuskikastiketta tai vaahterasiirappia, karpaloita
Valmistusohje
Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan, voi seuraavana iltana herkutella.Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun, voit käyttää osana jauhoista ohrajauhoja.'Kuuma kinuskikastike ja jäiset karpalot kruunaavat herkun.
Tee näin:
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota liinan alla parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa yön yli).
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, siideri tai mehu, voisula ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile kuuman kinuskikastikkeen ja jäisien karpaloiden kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"