Keitä kikherneitä suolalla maustetussa vedessä vähintään tunti tai käytä purkkiherneitä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täysin tasaiseksi.

Makuja
Hummus

Julkaistu 18.02.2013 00:00
Minkä tahansa seisovan pöydän, kekkereiden ja illanistujaisten varma hitti on dipattavat kasvikset. Tässä kolme toimivaa dippikastiketta. Leikkaa dipattavaksi porkkanoita, varsiselleriä, kurkkua, kesäkurpitsaa, lanttua, punajuurta, naurista...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g kikherneitä
- (suolaa)
- (vettä)
- 80 g tahinia (seesamitahnaa, saa valmiina kaupasta)
- 2 sitruunan mehu
- 1 ½ – 2 ½ dl oliiviöljyä koostumuksen mukaan
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- ½–1 rkl paprikajauhetta
- hyppysellinen caynnenpippuria
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi