Minkä tahansa seisovan pöydän, kekkereiden ja illanistujaisten varma hitti on dipattavat kasvikset. Tässä kolme toimivaa dippikastiketta. Leikkaa dipattavaksi porkkanoita, varsiselleriä, kurkkua, kesäkurpitsaa, lanttua, punajuurta, naurista...

Ainekset

  • 200 g kikherneitä
  • (suolaa)
  • (vettä)
  • 80 g tahinia (seesamitahnaa, saa valmiina kaupasta)
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 ½ – 2 ½ dl oliiviöljyä koostumuksen mukaan
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • ½–1 rkl paprikajauhetta
  • hyppysellinen caynnenpippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistusohje

Keitä kikherneitä suolalla maustetussa vedessä vähintään tunti tai käytä purkkiherneitä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täysin tasaiseksi.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike