Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa possumunkkeja. Kokeile kotona!
Ainekset (15-20 kpl)
- maito 250 g
- hiiva 25 g
- sokeri 75 g
- suola 5 g
- kananmunia 40 g
- kardemumma n. 1 tl
- voita 75 g
- vehnäjauhoja n. 500 g
- Paistamiseen: rypsiöljyä
- Täyttämiseen: Paiston kestävää marmeladia ja vaniljakreemiä
- Kuorruttamiseen: Siro sokeria
vaniljakreemi
- vaniljakreemijauhetta n. 65 g
- kylmää vettä 200 g
- (Sekoita käsin vatkaten. )
Valmistusohje
Valmista pullataikina.
Taikinalepo n. 10 minuuttia.
Valmista vaniljakreemi.
Jaa taikina 15 – 20 palaan ja pyöritä ne pyöreiksi pulliksi. Anna levätä hetken aikaa.
Kaulitse taikinapalat pitkulaiseksi (suorakaiteen muotoiseksi).
Lisää täytteet; vaniljakreemi ja marmeladi taikinapalojen yläreunaan.
Sulje munkit huolellisesti eli käännät alareunan yläreunan päälle ja nipistelet huolellisesti.
Venytä munkki suorakaiteen muotoiseksi. Pyöritä sormien välissä munkin reunoihin "sorkat".
Laita munkit rypsiöljyllä voidellulle leivinpaperille.
Nostata munkit.
Lämmitä rypsiöljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Paista munkit molemmilta puolilta kullanruskeiksi.
Valuta ylimääräinen rasva pois ja sokeroi munkit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa