Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudge

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1281
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 20.12.2021 20:40

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Ainekset

  • 150 g Valio kuohukermaa
  • 5 dl sokeria
  • 150 g Valio voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 piparmintun makuista karkkikeppiä
  • ripaus sahramia

Valmistusohje

OHJE: Mittaa kerma, sokeri, voi, siirappi, sahrami ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kunnes mittari näyttää 120 astetta. Sekoita välillä. Pilko valkosuklaa. Lisää suklaa 120 asteiseen seokseen ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos 15 cm x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle murskatut piparminttukarkit. Jäähdytä hyvin. Poista levy vuoasta ja käännä ylösalaisin saadaksesi kauniimman leikkausjäljen. Leikkaa terävällä veitsellä paloihin.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit