Koko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudge
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 150 g Valio kuohukermaa
- 5 dl sokeria
- 150 g Valio voita
- 1 rkl siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaata
- 4 piparmintun makuista karkkikeppiä
- ripaus sahramia
Valmistusohje
OHJE: Mittaa kerma, sokeri, voi, siirappi, sahrami ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kunnes mittari näyttää 120 astetta. Sekoita välillä. Pilko valkosuklaa. Lisää suklaa 120 asteiseen seokseen ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos 15 cm x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle murskatut piparminttukarkit. Jäähdytä hyvin. Poista levy vuoasta ja käännä ylösalaisin saadaksesi kauniimman leikkausjäljen. Leikkaa terävällä veitsellä paloihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku