Mainos

Koko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudge

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1281
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Ainekset

  • 150 g Valio kuohukermaa
  • 5 dl sokeria
  • 150 g Valio voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 piparmintun makuista karkkikeppiä
  • ripaus sahramia

Valmistusohje

OHJE: Mittaa kerma, sokeri, voi, siirappi, sahrami ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kunnes mittari näyttää 120 astetta. Sekoita välillä. Pilko valkosuklaa. Lisää suklaa 120 asteiseen seokseen ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos 15 cm x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle murskatut piparminttukarkit. Jäähdytä hyvin. Poista levy vuoasta ja käännä ylösalaisin saadaksesi kauniimman leikkausjäljen. Leikkaa terävällä veitsellä paloihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.