OHJE: Mittaa kerma, sokeri, voi, siirappi, sahrami ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kunnes mittari näyttää 120 astetta. Sekoita välillä. Pilko valkosuklaa. Lisää suklaa 120 asteiseen seokseen ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos 15 cm x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle murskatut piparminttukarkit. Jäähdytä hyvin. Poista levy vuoasta ja käännä ylösalaisin saadaksesi kauniimman leikkausjäljen. Leikkaa terävällä veitsellä paloihin.
Makuja
Koko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudge
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 20.12.2021 20:40
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 150 g Valio kuohukermaa
- 5 dl sokeria
- 150 g Valio voita
- 1 rkl siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaata
- 4 piparmintun makuista karkkikeppiä
- ripaus sahramia