Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit
Julkaistu
Linnea Vihonen vinkkaa, miten vappumunkeista saa helposti astetta parempia. Tarjoile näyttävä vapun munkkitarjotin ja kuorruta valmiit munkit karamellisoidulla kondensoidulla maidolla, eli dulce de lechella.
Ainekset
- 12 pikkumunkkia
- 1 rs tuoreita mansikoita
- 1 rs ananaskirsikoita
- 1 prk kondensoitua maitoa tai 1 prk valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa
Valmistusohje
- Laita kondensoitu maito suljettuna purkissa kattilaan ja kaada reilusti vettä päälle. Keitä noin 1,5 h.
- Anna jäähtyä ja kaada kulhoon. Sekoita kunnes sileää.
- Jos käytät valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa, on se heti käyttövalmis.
- Asettele pikkumunkit, mansikat ja ananaskirsikat lautaselle. Pursota tai lusikoi päälle karamellisoitua kondensoitua maitoa,
- Koristele halutessasi sitruunamelissanlehdillä ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa