Äitienpäivän vadelmakakku kaurakeksillä
Leivo äitienpäivän kunniaksi upea ja maukas vadelmakakku, joka saa ihania makuvivahteita kaurakekseistä.
Ainekset
- 2-kerroksinen kakku
Kaurakeksipohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä)
Kostutukseen ja väliin
- n. 1 dl vadelmamehua tai maitoa + vaniljasokeria
- n. 2 dl vadelmasosetta tai -hilloa
- n. 3 dl vadelmia
- ½-1 dl Marianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta tms.
Täytteeksi ja päälle
- 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tlk sitruunarahkaa (2 x 200 g)
Koristeeksi
- vadelmia
- ½-1 dl Marianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta, hopeakuulia tms.
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Kakun keksilevyn koostumus riippuu tarjoiluajasta. Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile kakku heti sen valmistuttua. Jos taas annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin.
Marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat myös kakun rakenteeseen. Kakusta saat entistä näyttävämmä tekemällä siitä tuplakorkean. Käytä silloin 2 pakettia Myllyn Paras Kauramurotaikinaa ja tuplaa täytteiden määrä.
Kauli yhdestä sulaneesta taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Aseta toinen kaurakeksilevy tarjottimelle, kostuta se. Levitä päälle sosetta ja vadelmia, suklaarouhetta ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele marjoilla, rouheella ja halutessasi tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa