Reseptin tarjoaa:
Kakun keksilevyn koostumus riippuu tarjoiluajasta. Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile kakku heti sen valmistuttua. Jos taas annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin.
Marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat myös kakun rakenteeseen. Kakusta saat entistä näyttävämmä tekemällä siitä tuplakorkean. Käytä silloin 2 pakettia Myllyn Paras Kauramurotaikinaa ja tuplaa täytteiden määrä.
Kauli yhdestä sulaneesta taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Aseta toinen kaurakeksilevy tarjottimelle, kostuta se. Levitä päälle sosetta ja vadelmia, suklaarouhetta ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele marjoilla, rouheella ja halutessasi tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)